4 tane kabak
1 çay bardağı pirinç
1 demet dereotu
2 çorba kaşığı mayonez
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Tuz
İstenirse 1 diş sarımsak
Sıvıyağ
YAPILIŞI: Kabağı rendeleyip bir tencereye koyalım.İçine yıkanmış pirinç ,tuz ve sıvı yağı ekleyip 1çay bardağı su ilave edip pirinçler pişip kabaklar suyunu çekene kadar pişirelim. Pişince iyice soğumasını bekleyelim. Soğuyan kabaklı pirincin içine yoğurt,mayonez,ceviz,sarımsak ve doğranmış dere otu koyup karıştıralım. Dolapta bir kaç saat soğutup servis yapalım.
1 çay bardağı pirinç
1 demet dereotu
2 çorba kaşığı mayonez
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Tuz
İstenirse 1 diş sarımsak
Sıvıyağ
YAPILIŞI: Kabağı rendeleyip bir tencereye koyalım.İçine yıkanmış pirinç ,tuz ve sıvı yağı ekleyip 1çay bardağı su ilave edip pirinçler pişip kabaklar suyunu çekene kadar pişirelim. Pişince iyice soğumasını bekleyelim. Soğuyan kabaklı pirincin içine yoğurt,mayonez,ceviz,sarımsak ve doğranmış dere otu koyup karıştıralım. Dolapta bir kaç saat soğutup servis yapalım.