Fevziye’nin yaz ekmeği
MODA HABER

Fevziye’nin yaz ekmeği

GÜNCELLEME TARİHİ: 6 Haziran 2013

3 su bardağı un
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Yeterince zeytinyağı
1 su bardağı su
1 avuç roka
1 su bardağı kuru domates
Beyaz peynir

Unu eleyin ortasını açın.Unun ortasına üst üste değil birbirine değmeyecek şekilde tuz,şeker ve mayayı yan yana koyun. İki yemek kaşığı zeytin yağını, bir su bardağı ılık suyu ekleyin. Yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.

Hamuru ikiye ayırın.Fırın tepsisini yağlayın.Hamura elle tepsinin şeklini verin.Rokaları,kuru domatesleri ve peynirleri dizin.Hamurun diğer yarısını da açın ve üzerini kapatın. Kenarlarını yapıştırın.Çatalla iz bırakın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.