1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı sirke
1 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
6 su bardağı un
1 su bardağı tereyağı
Tuz
2 adet incecik doğranmış pırasanın beyazı
Yarım demet doğranmış taze soğan
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Pulbiber
Karabiber
Tuz
1 çay bardağı süt
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı sirke
1 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
6 su bardağı un
1 su bardağı tereyağı
Tuz
İçi için
500 gr. Haşlanmış didiklenmiş tavuk2 adet incecik doğranmış pırasanın beyazı
Yarım demet doğranmış taze soğan
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Yapılışı
Hamuru yoğurup, 15 dakika dinlendirin. Pırasanın beyaz kısımlarını kavurun. Haşlanmış tavuk etini üzerine ekleyin. Yeşil soğanı da ekleyip,karabiber, pul biber ve tuz ile tatlandırın. Karışım soğuyunca süt ve yumurtayı ekleyip, karıştırın. Hamuru 10 parçaya ayırın.Her parçayı tabak büyüklüğünde açın.Aralarına yağ sürün. İlk beşini üst üste koyun. Elinizle ya da merdane yardımı ile tepsi büyüklüğünde açın. Fırın tepsisini yağlayın.Açtığınız hamuru yerleştirin.Harcı üzerine yayın. Son diğer baş hamura da aynı işemi yapıp harcın üzerini örtün. Eritilmiş tereyağından sürün. Kare şeklinde kesip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.