Susamlı tatlı
MODA HABER

Susamlı tatlı

GÜNCELLEME TARİHİ: 6 Haziran 2013

3 su bardağı irmik
6 adet yumurta
1,5 su bardağı un
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı susam
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Şerbeti için;

5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı limon suyu

Yapılışı

Yağı eritin. Kısık ateşte irmik pembeleşene dek kavurun. Üzerine yarım su bardağı unu ilave edin ve 5 dakika daha karıştırın.Ateşten alın ve kenara soğumaya bırakın. Şekeri, kabartma tozunu, sütü ve yumurtaları iyice karıştırın.Bu karışımı ve kalan 1 bardak unu irmiğe karıştırın ve yeniden karıştırın. Tepsiyi yağlayın ve karışımı tepsiye yayın ve yarım saat dinlendirin. Susamı serpin.Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 40–45 dk pişirin. Tatlı pişerken şerbetini kaynatın ve soğumaya bırakın. Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Mekik şeklinde dilimleyin. Soğuk servis edin.