YAZIYI GÖNDER
Adınız, Soyadınız
E-posta Adresiniz
Alıcı E-posta
Mesajınız
www.harpersbazaar.com.tr

Günün iftar menüsü - 12

19.07.2013, Cuma

►Arnavut ciğeri
►Pırasalı tavuklu arnavut böreği
►Sütlaç

Sütlaç

Malzemeler:


1 lt süt
Yarım su bardağı pirinç
2/3 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı mısır nişastası
2 parça damla sakızı
1 yumurta sarısı

Hazırlanışı:

Pirinci ayıklayıp, iyice yıkayın.1,5 su bardağı su ile ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Pirinç, suyunu iyice çekince sıcak süt, şeker ve dövülmüş damla sakızını ilave edin.7 dakika daha kaynatın.Diğer tarafta nişasta, bir yumurta sarısı ve bir çay bardağı suyu nişasta pürüzsüz olana dek karıştırın.Kaşık kaşık sıcak süt alarak nişastalı karışıma yedirin. Nişastalı karışımı kaynamakta olan sütlaca yavaşça ve karıştırarak ilave edin.2-3 dakika daha pişirip, ateşten alın.Sütlacı ısıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştırarak üzeri kaymak tutana kadar dinlendirin.Bu arada fırını ısıtın. Sütlaçları içi sıcak su dolu bir fırın tepsisinin içine yerleştirin. Üzeri kızarıncaya kadar sütlaçları fırınlayın.

*Püf :Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz

BİZE ULAŞIN