Günün iftar menüsü - 20
MODA HABER

Günün iftar menüsü - 20

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Temmuz 2013

Pırasalı ve peynirli börek

Meyve soslu tavuk

Çikolata Tart

Meyve soslu Tavuk
Malzemeler:
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
4 adet kemiksiz tavuk but
1 adet incecik kıyılmış büyük boy pırasa
1 su bardağı armut suyu
2 yemek kaşığı tavuk suyu
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 çay kaşığı mısır nişastası
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Teflon tavaya 1 tatlı kaşığı zeytinyağını koyup kızdırın. Tavuk butlarını koyup iyice kızartın. Kızarttığınız kemiksiz butları servis tabağına alın. Aynı tavaya geriye kalan zeytinyağını ko
yup ısıtın. Yağ ısınınca ince dilimlenmiş pırasaları koyun ve kavurun. Armut suyu, tavuk suyu, tuz ve karabiberi ekleyin. Su buharlaşana kadar iyice pişirin. Küçük bir tencereye su, kuş üzümü ve mısır nişastasını koyup iyice kaynatın. Sos koyulaştıktan sonra tavadaki pırasaların içerisine ilave edip karıştırın. Armut ve pırasa sosunu servis tabağındaki tavuk kalçalarının üzerine döküp hemen servis edin. Afiyet olsun.