Günün iftar menüsü - 29
MODA HABER

Günün iftar menüsü - 29

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Temmuz 2013

Limon soslu patates

Zeytinyağlı elma dolması

Kayısılı ballı sufle

Zeytinyağlı Elma Dolması

Malzemeler:
4 ekşi elma
3 soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı tarçın bahar
1 kahve fincanı pirinç
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
2.5 kahve fincanı sıcak su
4-5 dal maydanoz 4-5 dal nane
4-5 dal dere otu
1 çay kaşığı tozşeker
1 tutam tuz
1 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Soğanları kıyın. Zeytinyağını tencereye koyun. Dolmalık fıstık ve soğanı kavurun. Yıkadığınız pirinci kavrulmakta olan soğana ekleyin.Tarçın baharı ekleyin. Kuş üzümü ve 1.5 kahve fincanı su ilave edip sürekli karıştırarak pirinçler aldente kalacak şekilde pişirin.Nane,dereotu ve ince doğrayın, iç harcına ekleyin. Tozşeker, tuz ve limon suyunu ilave edip karıştırın. Tencerenin altını kapatın.Soğumaya bırakın. Elmaları yıkayın.Dolma oyacağı ile çekirdekli bölümleri çıkartın.İçlerini biraz oyun. Hazırladığınız iç harcını elmalara doldurun. Hazırladığınız elmaları bir tencereye dizin.1 kahve fincanı sıcak su ekleyin. 15 dakika pişirin. Suyu eksilirse tekrar su ekleyin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun