Portakal tatlısı
MODA HABER

Portakal tatlısı

Fevziye Sürmeli'den portakal tatlısı...

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Ağustos 2013

PORTAKAL TATLISI
1 su bardağı portakal suyu
8 yemek kaşığı pudra şekeri
2-3 yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı file badem
Hazırlanışı:
Portakallar taze ise kabuğunu rendeleyin. Tencereye şekeri , nişastayı koyun, harmanlayın. Portakal suyunu ekleyin. Sürekli karıştırarak pişirin. Kaynayınca ateşten alın. Ateşten indirmeden önce rendelenmiş portakal kabuklarından ekleyin. Karıştırıp ateşi söndürün. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Badem serperek servis edin.
*Püf: Aynı tatlıyı limon ile de yapabilirsiniz.