YAZIYI GÖNDER
Adınız, Soyadınız
E-posta Adresiniz
Alıcı E-posta
Mesajınız
www.harpersbazaar.com.tr

Güllaç Kızartma

19.08.2013, Pazartesi

Fevziye Sürmeli'den güllaç kızartma...

GÜLLAÇ KIZARTMA


8 kat güllaç
4 su bardağı süt
1 su bardağı dövülmüş fındık
3 adet yumurta
2-3 laşık tereyağı
1 su bardağı şeker
Hazırlanışı:
Güllaçları birer birer 2 su bardağı süt ile ıslatıp ikiye katlayın. Üzerine fındığı serpin,rulo biçiminde sarın. Bütün yaprakları aynı biçimde hazırlayın. Yumurtaları çırpın. Rulo güllaçları yumurtaya bulayın. Tereyağını tavada kızdırın. Güllaçları altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.Yağdan alın. Bir kaba dizin. Şekeri 2 su bardağı süt ile kaynatıp, şurup hazırlayın. Güllaçları şurubun içine bırakın. Güllaçlar şurubu çekince tabaklara aktararak servis yapın.
Püf** Bu tatlıyı baklava yufkası ile de hazırlayabilirsiniz.

BİZE ULAŞIN