YAZIYI GÖNDER
Adınız, Soyadınız
E-posta Adresiniz
Alıcı E-posta
Mesajınız
www.harpersbazaar.com.tr

Bademli üzümlü pilav

05.09.2013, Perşembe

Fevziye Sürmeli'den bademli üzümlü pilav tarifi...


2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı kuru üzüm
2 çay bardağı badem (suya ıslanmış,kabukları soyulmuş)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz tarçın
Et bulyon ya da suyu
Tuz ve karabiber
Hazırlanış:
Bademleri tereyağında kavurun. Renkleri dönünce pirinci ekleyip karıştırın. Tarçın ve kuru üzümleri de ekleyip ocakta çevirmeye devam edin. Yeterince su ekleyin bir taşım kaynatıp,altını kısın.Pişince dinlendirip servis yapın.

BİZE ULAŞIN