Kuru meyveli köfteli aş
MODA HABER

Kuru meyveli köfteli aş

Fevziye Sürmeli'den kuru meyveli köfteli aş...

GÜNCELLEME TARİHİ: 6 Eylül 2013

250 gram kuşbaşı et (Ben koyun eti kullanıyorum.)
1 büyük avuç kadar kuzu kıyması
Yarım su bardağı incecik doğranmış kuru kayısı
Yarım su bardağı incecik doğranmış kuru erik
Yarım su bardağı tuzsuz badem
1 adet ince şerit doğranmış yeşil elma
Nar ekşisi
1 tatlı kaşığı bal
1 Su bardağı su
1 Tatlı kaşığı nişasta
1 çay kaşığı toz tarçın
Hazırlanış:
Bir tencerede, kuşbaşı eti, nar ekşisi ve balı su ile kaynatın Kuru kayısı, erikleri ve bademleri de kaynayan etlerin içine atın. Kıymaya tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Minik köfteler yapın.Et ve kuru meyvelerin olduğu suya atın. En son elmaları da ekleyin altını kısın. Piştikten sonra nişasta ve tarçını harmanlayın. Su ile inceltin. Pişen yemeğe azar azar karıştırarak ekleyin. Karıştırın. Altını kapatın. Servise hazırdır.