Kavunlu peynirli baklava
MODA HABER

Kavunlu peynirli baklava

Fevziye Sürmeli'den kavunlu peynirli baklava tarifi...

GÜNCELLEME TARİHİ: 10 Eylül 2013

20 adet hazır baklava yufkası
1 adet büyük boy doğranmış ezilmiş kavun
1 kutu labne peyniri
1 paket krema
1,5 su bardağı tereyağı
Şurubu için;
1,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Şeker ve suyu tencerede kaynatın. Ocaktan alırken limon suyunu ve kabuğunu da ekleyin.Soğumaya bırakın. Bir tencerede tereyağını eritin. Kavun,labne ve kremayı ekleyip 3-4 dk.karıştırarak pişirin. Bir tepsiyi tereyağ ile yağlayın. Beş kat baklava yufkasını serin. Üzerine kavunlu karışımdan ekleyin. Arasını yağlayıp tekrar beş kat yufka serin. Tekrar kavunları koyun. Beş kat daha yufka serin. Yine kavunlu harç ve üzerini yufka ile kapatın. Fazlalıkları kesin. Baklava şeklinde kesin. Üzerine tereyağ döküp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Soğuk şurubu fırından çıkın baklavaya dökün. Afiyet olsun.