Limonlu Yoğurt Tatlısı
MODA HABER

Limonlu Yoğurt Tatlısı

Fevziye Sürmeli'den limonlu yoğurt tatlı tarifi...

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Eylül 2013

4 su bardağı yoğurt
1 adet limon
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı bal (ceviz için)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı file badem
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı bal (yoğurt için)
3 adet şeftali
Limonun kabuğunu rendeleyin. Bir kapta yoğurt, limon kabuğu, tarçın ve balı karıştırın. Bir tavada dövülmüş cevizleri ve balı biraz tarçın ekleyerek yapışkan hale gelene dek kavurun. Şeftalileri küp küp doğrayın ve limon suyu ile karıştırın. Karışımları servis edeceğiniz kase ya da bardaklara,bir kat yoğurtlu tatlı,bir kat şeftali şeklinde koyun.En üstüne de cevizli ballı karışımı ekleyin.Afiyet olsun.