MODA HABER
Patates püreli etli dolma
Fevziye Sürmeli'den lezzetli tarifler...
GÜNCELLEME TARİHİ: 30 Eylül 2013
Malzemeler
200 g. dana kuşbaşı
1 su bardağı et suyu
4 adet patates
Yarım su bardağı sarı kuru üzüm
1 adet yumurta
1 adet soğan
Sarmısak
Zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı kimyon
Pul biber
Tuz
Karabiber
Kızartmak için;
½ su bardağı un
Sıvı yağ
Yapılışı
Kuru üzümleri sıcak suda yarım saat bekletin. Tuzlu suda patatesleri haşlayın. Başka bir tavada soğanları, sarımsakları ve biberleri zeytinyağında kavurun. Pişmesine yakın kimyon ve kırmızı pul biberi ekleyip küçük doğranmış etleri ekleyin. Kavurmaya devam edin. Daha sonra üzümleri ve et suyunu katın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Patatesler haşlanınca bir kaba alın ve ezin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Soğumaya bırakın. Soğuyan patates püresini içli köfte gibi şekil verip iç harçtan koyun. Una bulayın. Sıvıyağ koyup kızdırdığınız tavada patatesi kızartın. Afiyet olsun.