MODA HABER
Sütlü havuç fırında
Fevziye Sürmeli'den lezzetli tarifler...
GÜNCELLEME TARİHİ: 8 Ocak 2014
1 kg haşlanmış havuç
1 su bardağı temizlenmiş pirinç
1 su bardağı krema
1 su bardağı süt
4 adet yumurta
1 çay bardağı esmer şeker
1 çay kaşığı muskat rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı galeta unu
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Havuçları püre haline getirin. Havucun haşlanma suyuna süt ilave edip pirinçleri pişirin. Bütün malzemeyi bu ikisine ekleyip karıştırın. Yağlanan fırın kabına malzemeyi yayıp üzerine galeta unu serpin. Üzerine tereyağı parçacıkları serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin ve nane yaprakları ile servis edin.