Günün lezzeti: Badem Çorbası
MODA HABER

Günün lezzeti: Badem Çorbası

CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den her güne özel yepyeni tariflerle her gün buradayız.

GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Aralık 2014

Malzemeler:

•1 su bardağı kabukları soyulmuş badem
•1 paket krema ( 200 ml )
•1 yemek kaşığı un
•1 yemek kaşığı tereyağı
•1 çay kaşığı tuz
•4 su bardağı soğuk su

Hazırlanışı:
Bademler sıcak suya konularak birkaç dakika kaynatılıp kabukları soyulur, mutfak robotunda un gibi olana kadar çekilir. Bir yemek kaşığı tereyağı eritilir ve bir yemek kaşığı un konularak hafif sararana dek kavrulur ardından un haline getirilen badem unu ilave edilir ve bir iki dakika kadar kavrulur. Yavaş yavaş soğuk su ilave edilip karıştırılır. Tuz ilave edip bir paket krema da karıştırılarak dökülür, kısık ateşte birkaç dakika kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır.