Günün lezzeti: Patatesli Poğaça
MODA HABER

Günün lezzeti: Patatesli Poğaça

CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den her güne özel yepyeni tariflerle her gün buradayız.

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Ocak 2015

Malzemeler:

2 adet yumurta
6-7 adet haşlanmış patates
100 gr lor peyniri
200 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
pul biber
karabiber
tuz

Hazırlanışı:

Bir yumurta sarısını üzerine sürmek için ayırın. Haşlanmış patatesi üzerine tuz ekleyip çatalla ezin. İçine peynir, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın soğumaya bırakın. Hamuru için önce yağı ve yumurtayı daha sonrada diğer malzemeleri ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. İç malzememiz olan patatesli karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekilde elinizde yuvarlayarak tabağa dizin. Hamuru açın kare halinde kesin .İçini malzemeyi koyup iki ucundan katlayın ve tersinde tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında pişirin.