Günün lezzeti: Kestaneli Fevziye Turtası
MODA HABER

Günün lezzeti: Kestaneli Fevziye Turtası

CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den her güne özel yepyeni tariflerle her gün buradayız.

GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Ocak 2015

Malzemeler:

2 paket bitter çikolata

3 adet yumurta sarısı

3 yumurta beyazı

1 çorba kaşığı tereyağı

1 paket labne peynir

1 su bardağı ufalanmış kestane

3 yemek kaşığı un

1 kutu krema

Üzeri için;

1 paket bitter çikolata

Hazırlanışı:

Kremayı, tereyağını ve çikolatayı ekleyip benmari eritin.Çikolatalı krema çok sıcak olmamalı. Yumurta sarılarını çırpın ve erimiş çikolataya ekleyin. Hızlıca çırpın. Yumurta beyazlarını çırpıp kar haline getirin. Kar haline getirdiğiniz yumurta beyazlarına labneyi ekleyip karıştırın.

Daha sonra çikolatalı karışımı labneli karışıma ekleyip karıştırmaya devam edin. Kestaneleri ve unu ekleyip tekrar karıştırın. Karışımı yağlı kâğıt serilmiş fırın kabına dökün ve 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra üzerine erittiğiniz bitter çikolata dökün.