Ergenlerin maskesini çıkarıyorum!
MODA HABER

Ergenlerin maskesini çıkarıyorum!

Sokakta, kafede, asansörde karşılaştığımız ve hatta aynı evde yaşadığımız birinci dereceden akrabamız yaşı küçük, görünümü büyük ergenler… En büyük heves, çoğu zaman tek uğraş, güzel görünmek ve uğruna makyajları abarttıkça abartmak olan genç kızlar... En

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Mart 2013

Farkındalıkları henüz tam anlamıyla gelişmemiş ergen kızlar, aşırı makyajlarıyla güzel olmanın çok ötesinde, üzerlerinde sırıtan kadınsı görünümleriyle ismini tam olarak koyamadığım garip bir şekle bürünüyorlar, haksız mıyım? Yıllar sonra bir daha dönemeyecekleri doğal güzelliklerini ön plana çıkararak, olağan pozitif enerjileriyle gözleri büyülemek varken, bu kadınlık durumu neden?

Tabii ki makyaja karşı değilim, ancak tercihinizi yaşınızla daha uyumlu olandan yana kullanmanız sizi çok daha hoş gösterecek, şüphesiz! Bu hafta, aslında çokça yazılıp çizilmiş, eleştirilmiş bu konuyu tekrar kaleme almakla kalmayıp, üzerinde bahar tazeliğini hissettiren, yaşınızı göz ardı etmeyen, yıpranma payını neredeyse hiçe indirecek birkaç minik makyaj tüyosuyla karşınızdayım. Hiç kaçırmadığım Fashion Week Backstage'lerde, ayrıca birebir görüşmelerimde dünyaca ünlü, işinin ehli makyaj artistlerinden edindiğim birkaç tecrübeyi ve kendi birkaç minik deneyimimi sizlerle paylaşmak isterim… Denemekte fayda var küçük hanımlar! Ayrıca hem zamandan hem zarardan tasarruf etmek isteyen diğer tüm hanımlar…

Kaşlar

Kaşlarınızı sadece şekillendirmek uğruna dair olsa aldırmayın. Malumunuz her el farklı. Önerilen bir isme bile giderken dönüşü olmayan, olsa da uzun zaman alan bir yola girdiğinizi göz ardı etmeyin! Zamanla şeklini bozdurarak aldığınız kaşlar, çoğu zaman geri gelmiyor. Sonucunda da pişmanlık yaşanıyor. Kaşlarınız büyük rahatsızlık vermiyor, sadece değişiklik istiyorsanız, bırakın dağınık kalsınlar! Kaş aralıklarını doldurmak isteyenler ise, yağlı olmayan özellikte, aynı renkteki kaş kalemlerini tercih etmeliler. Ancak kaş kalemi kullanımı kaş oluşturma değil, boşluk doldurma, hata kapama yönünde olmalı. Aksi takdirde, dövme kaşlı olmaktan farkınız kalmaz!

Fresh cilt etkisi için

Belki özel bir davet ya da sizin için özel bir gün… İllaki yüzünüzdeki yorgun görünümü ya da birkaç minik cilt sorununu kapatmak istiyorsanız fondöten tercihinizi su bazlı olanlardan yana kullanın. Ya da bence en doğal görünümü verecek ve gereksiz abartıyı, maske görünümünü ortadan kaldıracak en iyi yöntem, fondöteninizden birkaç damla elinize dökerek, birkaç damla soğuk suyla iyice karıştırıp yüzünüze nemli bir sünger yardımıyla uygulamak olabilir. Yüzünüzün bu fresh ve parlak görünümü karşısında enerjinize enerji katacaksınız!

Maskara ya da kalem aynı anda değil!

Taze ve canlı bakışlar için, göz kalemini ya da maskarayı mutlaka tek başına kullanın. Yalnızca göz kalemi bakışlarınızı netleştirip, keskinleştirirken aynı anda maskara kullanmanız, bu görünümün dışına çıkıp boyanmış etkisini yoğunlaştıracaktır. Yalnızca maskara kullanmanız ise, gözlerinizdeki ifadeyi derinleştirip, buğulu gözlerle bakmanızı sağlayacaktır. Maskara ile kullanacağınız kalem ise, maskaranız aracılığıyla ok gibi uzayan kirpiklerinizin görünmesini engelleyecek, etkisini yitirecektir. Küçük bir not: Maskaranızı asla waterproof özellikli olanlardan tercih etmeyin. Suyla kolayca çıkabilenler çok daha zararsız, unutmayın!

Rujdan öte uygulama şekli önemli

Ergen yaştakiler için parlatıcı tercihi çok yerinde olacaktır. Ancak siz de benim gibi, parlatıcıların yapışkan hissi vermesinden şikayetçiyseniz, ruj tercihi de öneriler arasında yer alabilir. Ten renginize uygun oranjlar, gül kuruları ve pembeler çok hoş duracaktır. Ancak buradaki önemli nokta dudaklarınızın doğal görünüm vermesi için, öncelikle kuru olmayan nemlendirilmiş dudaklarınıza rujunuzu parmak uçlarınız ya da fırça yardımıyla uygulamanız olacak. Farkı gayet açık!

Allığa gerek yok!

Dudaklarınızı renklendirdiyseniz bir de yanaklarınızı renklendirerek palyaço etkisi yaratmaya hiç gerek yok. İlle de yanak diyorsanız, dudaklarınızı mutlaka geri plana atmalı, yanaklarınızı ise gülkurusu ya da şeftali tonlarındaki toz allığınızla hafifçe renklendirebilirsiniz. Krem allıkları ise parmak uçlarınızla uygulamanız çok daha doğal görünüm verecektir, benden söylemesi!