Bu ilkbahar neler giyilecek?
MODA HABER

Bu ilkbahar neler giyilecek?

Sonbahar, kış, moda haftaları derken ilkbahar geldi de çattı. Sizi bilmem ama en sevdiğim iki bahardan biridir ilkbahar. Modasıyla, doğasıyla, havasıyla, suyuyla neşelidir, enerjiktir… Havadan sudan, haberiniz olduğunu biliyorum, ayrıca enerjinizin, neşen

GÜNCELLEME TARİHİ: 3 Nisan 2013

Beetlejuice kadınlar


Son birkaç yıldır hiç olmadığı kadar çizgili giydik. Yatay çizgiler, belki birçoğumuzun vücudu için uygun değildi ancak yine de vazgeçemedik. Marc Jacobs durumu fark etmiş olacak ki, bu "birçok" kategorisini genişlemiş görüntüsünden kurtarıp, çizgileri dikeyleştirerek olduğundan daha ince ve uzun vücutlar yaratmayı başarmış. Her ne kadar Beetlejuice'a, hatta bir hapishane kaçkınına ve hatta piknikte çizgili pijamalı Osman Amca'ya benzesek de, dikey çizgiler yataylardan iyidir, haksız mıyım? Unutmayın, yataylar da yine revaçta. Yatay ya da dikey, fark yaratan tek şey kalınlaşan çizgiler. Ayrıca, çantalar, saç bantları, ayakkabılar… Bu bahar çizgiler her yerde. Erkekler bu önerim size de.

Pantolanlar oversize

Oversize stil, cool görünüm sevenlerin ve rahatlığına düşkün olanların vazgeçilmezidir. Bu sezon özellikle de pantolonlarda karşımıza çıkacak olan oversize'ın salaş görünümüne tam anlamıyla yakışır rengarenk desenler ilkbahar havasına uyarak çıldırıyor. Bence siz de cesur olun ve mutlaka desenli bir oversize kesim pantolon edinin. Ben çoktan aldım bile! Ayrıca renkleri göz ardı etmeyin, desenleri uyumsuz gibi görünen parçaları, zıt olduğunu düşündüğünüz renkleri birbiriyle kombine edip, uyumsuzluğun uyumunu yakalayabilir, ilkbaharın en renkli kadını siz olabilirsiniz.

Modanın askerleri

Birkaç sezondur gardırobumuzda hazır kıta beklemekte olan kamuflajlar, asker yeşili parçalar yine revaçta. Yani anlayacağınız, militer tema güncelliğinden bir sezon olsun taviz vermiyor. Yalnız bu sefer biraz daha lüks kokan kumaşları ve feminenliği ön plana çıkaran kesimleri barındırıyor. Benim de sıkça tercih ettiğim stillerden biri olan militeri bu şekliyle, yalnızca gündüz aktivitelerinde değil, gece şık bir mekanda da üzerinizde taşıyabilirsiniz.

Baharın zamansız stili

İlkbahar, rengarenk çiçeklerin, hafif hafif esen rüzgarın, kuş sesleriyle gelen huzurlu romantikliğin mevsimidir. Trendler istediği kadar vamplığı, istediği kadar cesur olmayı önersin, trendlere yön verebilen tek mevsimin ilkbahar olduğunu çok iyi biliyoruz. Üzerimizden en çok çıkarmayacaklarımız isteğe göre pastel, isteğe göre capcanlı renklerdeki çiçek desenli parçalar, uçuşan özellikteki kumaşlar, incecik hırkalar, hatta dantel detaylar oluyor. Bu sezon da yine dantel ve güpürün kullanıldığı detaylarla elbiseler, bluzler, çiçek desenli ya da düz pastel renklerdeki şifon elbise, etek ve pantalonlar revaçta.

Kulağınıza küpe öneriler…

► Mint yeşili, zümrüt yeşili, asker yeşili, zehir yeşili… Aklınıza gelebilecek tüm yeşiller bu sezon çok moda! Doğanın ana renklerinden ilham bu renk trendini, üzerinizden eksik etmeyin derim.

► Ayakkabı ve çantada şeffaflık görüyoruz. Şahsen, ayakkabının tamamının şeffaf olmasını değil ancak, topuklu ayakkabınızdaki topuk dekoltesi ya da belki babetinizin uç kısmının şeffaf olması hoş durabilir. Yani şeffaflık ayakkabıda kısmen, ancak çantada tamamen diyorum. Tabii çanta düzenine güvenen hemcinslerim, bu şeffaf sözüm size!

► Güneş gözlüklerinin büyük çaplı olması göze çarpıyor. 60'lı yıl stili gözlükler revaçta. Ayrıca dekoratif çerçeveli gözlükler ve geometrik çerçeveler de trendler arasında. Hayvan desenli, yılan desenli çerçeveler… Bu sezon yalnızca çerçeveler değil camlar da renkleniyor. Seçenekler oldukça fazla.

► Ojeler yine renkli ve oldukça desenli. Yaratıcılık size kalmış.

► Makyajda 60'lı yıllar çok moda. Kalınca sürülmüş eyeliner, göz kamaştırıcı uzun kirpikler… Tek fark biraz daha iddialı olmak. Çok uzun takma kirpikler, hatta bunların canlı renklilerinden edinmek gerek. Kusursuz cilt makyajı üzerine makyaj değil, resim yapacağınızı unutmayın. Geometrik şekildeki göz makyajı, canlı hatta neon tonlardaki farlar makyaj trendlerinin kapsamında. Yanaklar çok hafif kızarmış görünümlü ya da makyajsız, ancak turuncu ya da neon renklerdeki rujunuzla tam bir "it girl" olabilirsiniz. Ancak burada unutmamanız gereken tek şey, tüm bu abartılı renkleri bir arada kullanmamak. Göz makyajınızı renkli ve abartılı yapıyorsanız, bırakın dudaklar boş kalsın!