Klişe hamile kıyafetlerine son!
MODA HABER

Klişe hamile kıyafetlerine son!

Yaz hamilelerine özel stil çözümleri... Yaz aylarında rahat etmenin, aynı zamanda stil sahibi olmanın yollarını biliyor musunuz?

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Haziran 2013

Bilinen bir gerçektir ki, yaz hamileleri diğer sezon hamilelerine göre hava şartları karşısında biraz daha zorlanabilirler. İkisini de yaşadım, biliyorum. Ancak moral bozmaya hiç gerek yok. Şu da bir diğer gerçek ki, enerji depolamak tamamen sizin elinizde. Vitamini bol sebzeler, meyveler ve su enerjinizi yerine getirmeye yetecek de artacak, sıcakla savaşmanızı kolaylaştıracak.

Ancak asıl enerji kaynağınız yine tamamen görsellikten geçiyor. Dayanılmaz yaz sıcağında saçlarınızı öylesine tepeden toplamış, sıfır makyajınızla kendinizi sokaklara atmış olabilirsiniz. Ancak, stiliniz yerindeyse, keyfinize laf diyecek yoktur! Peki, yaz aylarında rahat etmenin, aynı zamanda stil sahibi olmanın yollarını biliyor musunuz?

İşte yaz hamilelerine özel, kendi stilimden de paylaşımlar içeren bir kaç stil örneği…

Öncelikle şunu belirteyim ki, hamile kıyafeti arayışına girerseniz, moraliniz bozuk eve dönersiniz. Hamile kıyafetleri arasında bir örnek klasik baskılı, sloganlı hamile tişortları, belli kalıplardaki hamile pantolonları, pilili gömlekler ve hiçbir tasarım içermeyen robadan elbiseler dışında her hangi bir şey bulamayacaksınız. Tabii bunların hepsi, desen ve renkleriyle de sınırlı. Siz siz olun, normal reyonlara yönelin ve tabii seçimlerinizi büyük bedenlerden yana kullanın, doğum sonrasında da giyebileceğiniz kıyafetlerden edinin.

Tayt – gömlek bileşeni
Sizi bilmem ama benim vazgeçilmezlerim arasında tayt-gömlek ya da tayt-tişort ikilisi var. Hatta erkek reyonlarına da göz atmıyor değilim. İstediğiniz bedende çeşit çeşit kareli gömlekler, alabildiğine renkler, kot kumaşlar kadın reyonlarında bulabileceğinizden çok daha fazla. Hem stil sahibi hem de alabildiğine rahat olmak gömleğinizi tamamlayacağınız diğer parçalarla da alakalı. Düğmelerini açık bıraktığınız gömleğinizle, içine giydiğiniz salaş tişortunuz, size ilerleyen saatlerde avantaj sağlayacak. Hava şartları karşısında gömleğinizi çıkarmak, tek bir tişörtle kalmak isteyeceğinizi unutmayın. Kapri taytla kombinenize devam ederken, dönemsel şişliklerinizi göz önünde bulundurarak ayakkabı tercihinizi sandalet ya da terlikten yana kullanmanızı öneririm. İlle de kapalı ayakkabı diyorsanız terletmeyecek kot ya da kumaş metaryalli leoferleri tercih edebilirsiniz.

Not: Unutmadan. Taytınızın kemer lastiği sizi rahatsız ediyorsa, sağlı sollu iki yan dikişe makas atın. Farkı göreceksiniz. Aynı şeyi opak çoraplarınıza da uygulayabilirsiniz. Bu yöntemle hamile çorap ve taytlarının kısıtlı kahve, siyah, lacivert seçenekleri arasında sıkışmayacak, istediğiniz renk ve desenle stilinizi tamamlayacaksınız.

Püfür püfür maksiler
Zamansız bir trend, maksi. Maksi etek ve elbiseler, uzun yıllardır revaçta ve yerini başka hiçbir parçaya kaptırmayacağa benziyor. Yazın sıcağında uçuşan püfür püfür maksilerinizle hem çok şık hem de oldukça rahat olacaksınız. Çiçek ya da geometrik desenliler, neonlar, pastel renkler… Tercih size kalmış.

Boyuna çizgileri avantaja çevirin
Yatay çizgililer neredeyse dört yıldır başroldeydi. Her evde en azından bir yatay çizgili parça vardı ve sadece beş kilo olan fazlalığınızı, sekiz kilo olarak gösterdi yıllar boyunca. Ama yine de vazgeçilmez oldular. Ve sonunda nihayet, Marc Jacobs, yatay çizgileri dikeyleştirerek olduğundan daha ince vücutlar yaratmayı başardı. Dikey çizgilerle hapishane kaçkınına benzesek de, işlevsellikte yataylardan çok daha iyi değiller mi? Bu trendi mutlaka avantaja çevirin derim.

Neon ve blok renk trendinden faydalanın
Turuncu ve moru, siyah ve beyaz gibi kullanmanın ne sakıncası var? Özellikle de tercihiniz, neonda yana olursa ne ala. İstediğiniz herhangi zıt iki rengi etek ve bluzunuzda kullanarak hem trendlerden uzaklaşmamış, hem de hamilelerin klasik şıklık anlayışının tamamlayıcısı sıkıcı siyahtan uzaklaşmış olursunuz. Koyu renklerin sizi olduğunuzdan daha ince gösterdiğini inkar edemeyiz, ama unutmayın siz hamilesiniz şişmek de bebek sahibi olmayı istemek kadar doğal hakkınız. Kendinizi renklerin cümbüşüne bırakmaktan mahrum etmeyin. Tüm pozitif enerjileri, yazın en cıvıl cıvıl renkleriyle üzerinizde, bebeğinizde biriktirin.

Aksesuarlarla harikalar yaratma yöntemleri

Kemerinizle düğüm atın, şalınızla abartın!
Kıyafetinizi kombinlediğiniz gömlek ve tişörtünüze farklı bir hava katmak istiyorsanız kemerleri biraz sıkmanız gerekecek. Tam göğüs altına gelecek şekilde taktığınız bir kuşak ya da kemere düğüm atıp sarkan ucu açıkta bırakın. Ya da tek omzunuza atacağınız bir şalla, kıyafetinizi göz alıcı hale getirin.

Çanta seçimi
Yaz aylarında deri çanta mı? Kulağa çok da hoş gelmiyor. Dilediğiniz materyaldeki kumaş çantalar ne güne duruyor? Ancak buradaki asıl dikkat etmemiz gereken şey çantanın kendi ağırlığı oluyor. Sıcak ve hamileliğin etkisiyle, kişisel eşyalarınızla birleşen çantanın kendi ağırlığı hamileler için büyük sıkıntı yaratıyor. Kişisel eşyalarınızı daha da kişiselleştirip en aza indirgeyerek çantanızı hafifletebilir, hafif çanta tercih ederek ise çok daha isabetli bir seçim yapmış olursunuz. Bunun dışında mini şeffaf çantalar, clutchler, rengarenk kutu çantalar, mini sırt çantaları alternatifler arasında.

Ayakkabı şıklığı
Hamileyim diye şıklığımızdan ve topuklu ayakkabımızdan neden vazgeçelim ki? Günlük kullanımda her ne kadar tercihlerim arasında yer almasa da, özel davetler için topuklular benim de vazgeçilmezim. Tabii topuklu derken, 20 cm'lik ince topuklu ayakkabılardan bahsetmiyorum. Ya tamamı ya da önünde destek amaçlı yarı dolgu topuklar hem şık hem de çok kullanışlı. Siz de rahatlığından bir an olsun taviz vermeyen, aynı zamanda şıklığı elden bırakmayanlardansanız, dilediğiniz renk ve desendeki dolgu topuklardan faydalanabilirsiniz.

Saçlarda beyaz kamuflesine muhteşem çözümler
Beyazın yaşla alakası olmadığı bir gerçek. Yaşınız ne olursa olsun, beyazlarla mücadele içindeyseniz, hamilelik sürecinde sıkıntı yaşayacaksınız demektir. Hamileliğinizin ilk aylarında boyatmamanız gereken beyazlarınızı, son aylarda iyice uzamışken, normal boyadan uzak durarak bitkisel boyalarla tamamen kapatamazsınız. Ne mi yapmalı? İşte tam burada saç rimelleri imdadımıza yetişiyor. Kapanmamış beyazlardan kurtulmak isteyenler ya da hamilelik süresince ayda bir yerine iki ayda bir saç boyatmayı tercih edenler saç rimelleri tüm beyazları kamufle ediyor. Akmıyor, yıkayınca da hemen çıkıyor. İstediğiniz renk seçeneğinde bulabileceğiniz saç rimellerini öneririm.

En marjinal çözüm: Çıt çıt kakül
Bir defilede görmüştüm ki, catwalk sırasında tüm mankenlerde kakül vardı. Hepsi aynı olamazdı. Araştırdım ve çıt çıt kakül diye bir şey varmış. Ve tüm dünya, hatta starlar kullanıyormuş. Kullanışı çok pratik, toka takar gibi, oldukça doğal görünümlü çıt çıt kaküllerle hem saç trendleriyle uyum içinde olacak hem de beyazlarınızı kamufle edeceksiniz. Ya da sapsarı saçların altından çıkan kömür siyahı saçlarınızdan kurtulmuş olacaksanız. Öylesine topladığınız saçlarınızın önüne hemen, her daim fönlü kakül tokanızı takarak, hem gündüz toplantıda hem de akşam bir davette derli toplu görüneceksiniz. Şiddetle tavsiye ederim.