Aşkınız gerçekten iyi gidiyor mu?
MODA HABER

Aşkınız gerçekten iyi gidiyor mu?

GÜNCELLEME TARİHİ: 30 Temmuz 2013

Muhteşem giden aşkınızdan o kadar çok eminsiniz ki, asla bitmeyecek sanıyorsunuz. Ancak günlerden bir gün terk edilme sinyalleri almaya başlıyor ya da birdenbire terk edilme gerçeğiyle yüzleşiyorsunuz… Nedenine bir türlü anlam veremiyor, çoğu zaman ise "Yoksa başkası mı var?" düşüncesine kapılıp kendinizi yiyip bitiriyorsunuz.
Bunun da bir olasılık olduğunu göz ardı etmemenizi ancak görünen suçlunun sadece eski sevgiliniz olduğu fikrinden de vazgeçmenizi, aşkınızın ne kadar iyi gittiğine dair fikir edineceğiniz önerilerimizi okumanızı tavsiye ediyoruz!
Özel zevkleri dikkatinizi çekmiyor, hatta futboldan ya da korku filmlerinden nefret ediyor olabilirsiniz. İşte ona olan saygınızı göstermenin tam zamanı! Sevgilinizi sevdiği şeylerden uzaklaştırmak yerine bazen ona katılmanın bazen de başka bir plan yaparak birey olduğunuzu hatırlamanın ne gibi zararı olabilir? Unutmayın ki, bu davranış sevgilinizin "sizin için yapması gerekenler" farkındalığını arttırmaya yönelik bir adım olduğu gibi, muhteşem birlikteliğin en önemli elemanlarından biri olarak, aşkınızın temelini sağlamlaştıracak.
İki farklı metabolizma, iki farklı birey. Sürekli tartışıyor olmanız gibi, hiç tartışmıyor olmanız da bir sorun. Tartışma sonrası barışmalarla birlikte gelen sıcak sevişme sahneleri ise aşkınızın iyi gidiyor olduğuna dair bir ipucu. Tabii sözümüz seviyesini düşürmediğiniz tartışmalarınıza… Her tartışmada geçmişi kurcalıyor, hatalarını tekrar tekrar yüzüne vuruyorsanız iyi bir ilişki için doğru yolda olmadığınızı hatırlatmak isteriz. Unutmamanız gereken bir diğer şey ise, kabahatin çoğu zaman tek kişide olmaması.
Öfkeli anlarda gözler bir şey görmez, kulaklar duymaz. Aynı anda öfkeleniyorsanız, bilin ki ne o sizi ne de siz onu duyuyorsunuz. Ataların, bir tarafın sakin kalması gerektiğini savunan atasözünü söylemiş olmalarının nedeni de kesinlikle bu!
Kendinizi işinize ya da hayatın hızlı akışına fazlasıyla kaptırıp sevginizi göstermeyi unutuyorsanız, iyi bir ilişki için doğru yolda olduğunuzu söylemek en büyük yanlış olur. Mutlu olmanın yolu, mutlu edilmeyi beklemekten daha çok mutlu etmekten geçer. Mutluluk ise sevgiyle kendini gösterir. Bunun için ne yapmalıyım diye düşünmenize gerek yok, sevginizi küçücük şeylerle göstermeniz büyük sevgi gösterileri yapmanızdan çok daha etkili olacaktır.
Aşkınızın yeni başladığı dönemlerde bir çizik için yinelediğiniz ojenin, artık yarısına kadar soyulmasını bekliyorsunuz… Ya da çamurlanan çizmenizi, eve gittiğimde temizlerim düşüncesiyle sevgilinizle buluşuyor, hatta çalışırken onca içtiğiniz çay kahve üzerine dişlerinizi fırçalamadan muhteşem gülümsemenizle sarılıyorsunuz… Ve artık sevgilinize, iş arkadaşınız ya da en yakın arkadaşınızmış gibi davranmaya başlamışsanız, yandınız! Bu, aşkınızı bitirmeyi göze almışsınız demektir. Unutmayın, kendinize ve ilişkinize özen göstermediğiniz sürece, özenli davranış beklemeniz büyük yanılgı. Size baştaki siz olduğunuz için aşık olan sevgilinizin aşkının sonsuza kadar sürebileceğini düşünüyorsanız en büyük hata içindesiniz demektir.
Sürekli eleştiren kişiyseniz, iş hayatınızda olduğu gibi özel hayatınızda da uzak durulan kişi olma yolundasınız demektir. Aslında sürekli eleştiren kişilik olmanın temel nedeni, kişinin kendi eksiklerini kapatma çabasında olmasından geçtiği gibi, çok itici görünüp, sevgilinizin de sizden uzaklaşmasına neden olacak bir davranıştır.
Sevgilinizden olamayacağı birisi olmasını beklemek çok büyük yanlış olur. Temel karakterden en ufak bir değişim bile yıllarca zaman aldığı gibi, büyük değişimler beklemek tamamen hayal kırıklığıyla sonuçlanır.
Sevgiliniz, hiç yapmadığı ya da yapamadığı halde sadece sürpriz olması veya yardımcı olmak amaçlı yemek yapıyor, ütüye yardım ediyorsa onu, bu davranışı her sergileyişinde taktir etmelisiniz. Bundan çok hoşlanacak olan sevgiliniz sizin için bu davranışı sürekli hale getirebilir, ancak unutmayın ki bu onun görevi değil. Bunun bir görev olduğunu düşünmeye ve bu şekilde davranmaya başlarsanız, aşkınızın son nefeslerini duyar gibi olmanız kaçınılmaz bir gerçek.
Cinsellik, sevgilinizle olan ilişkinizin temelini oluşturan en önemli etkenlerden biri. Cinsel hayatınızın heyecan verici olmadığını düşünüyor, ya da sevgilinizin böyle olduğunu düşündüğünü hissediyorsanız, onu mutlaka açıkça konuşmaya davet edin. Eksik kalan bir şeyler, birbirinize söyleyemediğiniz istekler ya da paylaşımlarınızda yanlış anlaşılmalar olabilir. Her bir detayı açıkça konuşmak, ilişkinizin temelini sağlamlaştıracak en büyük etken. Tabii bu paylaşımın sadece cinsellikle sınırlı olmadığını, her konuda açık ve konuşan çift olmanın aşkınızı sonsuz kılmada en önemli yöntemlerinden biri olduğunu unutmayın.