Instagram’da modaya yön verenler
MODA HABER

Instagram’da modaya yön verenler

Gündemin sosyal medyadan takip edildiği son yıllarda, moda severler stil ikonlarını da bu mecralardan takip ediyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 31 Temmuz 2013

Medyada rastlayamayacağınız birçok detayı, sosyal medyada paylaşan yıldızlar modaya yön veriyor. Instagram'da milyonlarca takipçisi olan Rihanna, Kim Kardashian, Miranda Kerr, Poppy Delevingne gibi isimler her anlarını paylaştıkları sosyal mecralarda takipçilerine stil örneği oluyor. Ben de bu hafta yıldızların tüm gerçek halleriyle Instagram'da paylaşmış olduklarını derleyerek sizlere birkaç stil tüyosu vereceğim… Siz de bir stil ikonu olabilirsiniz. Neden olmasın?

Hippivari bir stil: Poppy Delevingne

Poppy'nin stilinde hafif bir hippilik seziyorum. Hatta stilini incelediğim her defasında kafamda Rolling Stones'un çok sevdiğim "Painted black" isimli şarkısı kendiliğinden fon oluyor ve catwalk başlıyor. Poppy, her ne kadar şık bir davete, şık bir kombinasyonla gitse de, bir tarafında mutlaka bir salaşlık oluyor. İster saçları, ister aksesuarları, ister makyajı deyin, onun bu hafif hippi stilini ben de çok seviyorum. İngiliz asıllı Poppy'nin narin vücudu ve asil duruşunu zaten ancak birazcık hippi detaylar kırabilirdi, haksız mıyım? Modayı ve stil sahibi isimleri takip edenler, yalnızca modanın kurbanı olmuyor, sayıyor olduğum tüm bu isimlerin trendleri nasıl da stilleriyle harmanlayıp muhteşem sonuçlar aldıklarına şahit oluyor.

Capcanlı Rihanna

Siyah tenli kadınların en büyük avantajı renk kartelasını diledikleri gibi kullanabiliyor olmaları. Koyu tene yakışmayacak renk neredeyse yok denecek kadar az. Rihanna da bunun bilincinde. Canlı renkleri, neonları pastelleri, sadece çılgın kıyafetlerinde değil, aksesuarlarında, makyajında, tırnaklarında ve hatta saçlarında da görebiliyoruz. Farklı kesimli saç modelleriyle birçok takipçisine örnek olup, 2013 saç trendlerini direkt etkilediğini ve hatta sosyal yaşam stiliyle de dikkatleri üzerine çektiğini düşünürsek, Rihanna'nın bir ikon olduğunu anlayabiliriz. Evet, o 30 milyonu aşkın takipçisiyle gerçek bir ikon! Paylaştığı fotoğraflar arasında ise daha çok rengarenk tırnaklarına rastlayabilirsiniz.

Feminen denince "Kim Kardashian"

Kim yuvarlak hatları ve büyük beden kıyafetleriyle sürekli zayıflama çabasında olan ancak yapı itibariyle başaramayan kadınlara moral kaynağı oldu. Güzel olmanın, yalnızca ince görünmekten geçmediğinin altını kalın kalemle çizerken stiline de hayran bıraktı. 18 milyonu aşkın takipçisi Kim'i örnek aldı ve stilini uyguladı. Daha çok düz renkleri ve kıvrımlı vücut hatlarını ortaya çıkaran dar kesimleri tercih eden, Kim'in asıl takip ediliş nedenlerinden biri pahalı mücevherleri, çantaları ve ayakkabılar. Bir diğeri ise, lükse düşkün sosyal yaşamı stili. Yani kendisi tam bir feminen.

Miranda Kerr sadeliği

Victoria Secret'ın meleklerinden Miranda, günlük yaşamında da gerçek bir melek gibi görünüyor. Yalın stili, aşırıya kaçmaması, rahatlığa olan düşkünlüğü stilini oluşturan en belirgin detaylardan. Gündüz bir blue jean ya da şortunu kombinlediği t-shirt ve gömlekleriyle oldukça sıradan gibi görünse de en güzel kıyafetinin özgüveni olduğunun bilincinde. Geceleri ise yine sadeliği elden bırakmadan, şık olmayı başarabilen isimlerden. Gereksiz dekolteye yer vermeden, ölçülü olmanın etkileyiciliğinin bilinciyle her daim çok şık görünüyor. Milyonlarca takipçisine stil örneği olmaya devam ediyor.

Asırlar sonra da "Kate Moss"

Kate'in stili dillere destan. Bunu bilmeyen yok sanırım. Çoğu zaman hippi bazen de rocker ruhunu en şık kıyafetlerle harmanlamakta üstüne yok. Belki de asla rüküş göremeyeceğiniz b
ir stil ikonu o. Takipçilerinin onu belki de asırlar sonra bile bırakmayacağı bir isim Kate Moss. Ve tabii benim de en çok sevdiklerimden. Birçok kişiyi etki alanına almışken, sizi de alması kaçınılmaz…

Tam bir genç kız: Blake Lively

İsmini Gossip Girl dizisi ile duyuran Blake'in abartısız stili bazen rahat bazen business casuel bazen de çok seksi. It Girl (o kız) ünvanlı yıldızlar arasındaki ilk sıralarda yer alan Blake, dekolteyi genellikle bir yerinde kullanıyor. Bacak, göğüs ya da sırt dekolteli kıyafetleri tercih ederken, sokak stilinde ise genellikle şort ve tişört ikilisiyle karşımıza çıkıyor. Paylaştığı fotoğraflar ise genellikle sokak stiline ilişkin oluyor. Onun stili, tam anlamıyla bir genç kız stili siyebiliriz.

Stil ikonu: Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker denince akla hemen Sex and City dizisi geliyor, haksız mıyım? Özellikle bu diziyle ünlenen Sarah, stil ikonları arasında ilk sırada. Canlandırdığı Carrie karakteri ona çok mu benziyor, yoksa yıllar içinde Sarah mı Carrie'ye benzedi çözebilmiş değilim ancak, onun stili milyonlarca takipçisini etkilediği gibi beni de etkiliyor. Sokak stili inanılmaz salaş, dağınık ancak bu tarzın altında yatan şık bir doku var her zaman. Gece ise her daim çok şık. Abartısız saç ve makyajı tam da olması gerektiği gibi. Giydiği her şeyi kendine yakıştıran, modayı kendi stiliyle mixlemede üzerine olmayan, tam bir stil ikonu Sarah. Takipçilerinin ise onun yaşam ve giyim stilinden oldukça etkilendikleri aşikar. O tam bir şehirli kadın.

Sienna Miller

Sienna'yı hiç rüküş gördünüz mü? Kate Moss'un tahtını sallayan İngiliz oyuncu, çok uğraşmadan da güzel olunabileceğinin farkında. Payetlerle dolu bir kıyafeti, dağınık saç modelleriyle kombine ederek, şıklıkla rüküşlük arasındaki o ince çizgiyi yakalamayı iyi biliyor. Ya da çok sade bir kıyafeti, en gösterişlisinden Side Swept saç modeliyle kombinleyerek geceye damgasını vurabiliyor. Takipçileri ise, onu övgü yağmuruna tutmaktan çekinmiyor.