2014’e meydan okuyan 4 “40’lık ikon”
MODA HABER

2014’e meydan okuyan 4 “40’lık ikon”

Özlem Yılmaz Küçük, yıllara medyan okuyan 2014 yılında 40 yaşına girecek güzelleri anlatıyor...

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Aralık 2013

Banjamin Button misali, yıllar onlar için ters yöne hareket ediyor. Sanki güzelliklerine her geçen yıl daha da değer katılıyor, yıllar onlara kimseye davranmadığı kadar torpilli davranıyor. 2014 ile 40 yaşına girecek olan 4 efsane isim hala kitlelerin takip ettiği ikonlar olarak isimlerini koruyor ve gelecek nesiller için hafızalardaki yerlerini taze tutacak gibi görünüyorlar. Bana sorarsanız onların sırrı, sadece kozmetik ve cerrahi yöntemlerden geçmiyor. Yıldızları doğuştan parlayan bu 4 40'lık yıldız, duruşlarıyla bile kitleleri etkiliyor. Yaşam tarzları, giyim ve tüm diğer seçimleriyle de trendleri oluşturuyorlar. Ben de bu haftaki yazımda yılların kendilerine acımasız davrandığını düşünen arkadaşlar için, bu dört ismi baz alarak birkaç tüyo vermeye karar verdim. 2014'e girmemize sadece saatler kala, 40'lık starların kim olduklarına ve nasıl yaşadıklarına gelin göz atalım!


Yüz yıllar geçse de Kate Moss

1974 doğumlu yıldız, 2014'ün gelişiyle 40 yaşına girecek olanlar arasında. Aykırı yaşam tarzını bilmeyen yoktur. Cool tarzı, takmaz havası, enerjik ya da güzel görünmeye çalışmak yerine asi davranışlarıyla hafızalardaki yerini alanlardan. Sadece 14 yaşındayken keşfedilen Kate'in, dönemin uzun boylu, kıvrımlı hatlara sahip modellerinin yanında çok farklı göründüğü, hatta bu görünümüyle yeni bir çığır açtığı bilinen bir gerçek. Aşırı zayıf, minyon, ayrık dişli, elmacık kemikli 14 yaşındaki Kate, o zaman neyse 40'ında da o! Onu kendi havasından hiçbir etken alıkoyamazken, bu doğal halinden etkilenenlerin ve onu takip edenlerin sayısına Twitter'dan bakmanız yeterli. Çoğu zaman hippi bazen de rocker ruhunu en şık kıyafetlerle harmanlamakta üstüne yok. Belki de asla rüküş göremeyeceğiniz bir stil ikonu o. Takipçilerinin onu belki de asırlar sonra bile bırakmayacağı bir isim Kate Moss. Ve tabii benim de en çok sevdiklerimden. Birçok kişiyi etki alanına almışken, sizi de alması kaçınılmaz.

Sönük bir kızdı Victoria Beckham

Bir diğer isim ise Victoria. Asıl adı Victoria Caroline Adams olan, David Beckham ile yaptığı evlilikten sonra yeni kimliğine kavuşan Victoria'yı hatırlayanlar, Spice Girls isimli gruptan bilirler. Dört kişilik pop müzik grubunun sevimli üyeleri arasında en az gülen, daha çekimser ama daha seksi görünen üyesiydi o. Çok fazla ön planda da değildi aslında. Grup dağıldıktan sonra, David Beckham ile yapmış olduğu evlilik arafesinde müzik kariyerine devam etmek istese de bu alanda bir türlü dikiş tutturamamış, modaya el atarak belki de kendinin o zamana kadar farkında olmadığı gerçek benliğini ortaya koymuştur. Son yıllarda, Victoria Beckham saç modelinden kestirmek, yüksek ökçeli ayakkabılarından satın almak isteyenler dükkanlarda sıraya girmişken, ilerleyen bu yaşlarında tasarımcı kimliği ve stiliyle bir çok kişinin stil ikonu haline gelmiştir. Victoria aslında, yaşlandıkça güzelleşenler, yıllar geçtikçe zamana meydan okuyanlardan. Buradaki güzelleşmekten kastim, yalnızca bilinen görsellik değil, yaşamına yön verişiyle de alakalı. Ve o da artık 40 yaşında.

Hep aynı Penelope Cruz

1974 doğumlu, asıl adı Penelope Cruz Sanchez olan İspayol aktris de 2014 ile 40 yaşını karşılayanlardan. Oyunculuğu yanı sıra, güzelliğiyle de hayranlık kazanan Penelope, yıllar geçtikçe güzelliği daha da belirginleşenlerden. Spora ve bakıma birçoğu gibi çokça para harcasa da, çoğunun koruyamadığı güzelliğini doğallığından vazgeçmemesine bağlıyorum. 40 yaşında hala muhteşem görünüyor olması, bana kalırsa gelecek yıllarda her yaşın ayrı güzelliği var deyimini yineletecek. Aşırılıktan uzak makyaj ve giyim stiliyle takipçilerinin gözdesi olan 40'lık güzelin zarif tarzı ona çok yakışıyor. Yıllar önce ya da şimdi, stilinde hiçbir değişiklik yapmamış olan güzel yıldız asil duruşuyla yıllara meydan okuyanlardan. Benim de tercihim sadelikten yanayken, ilerleyen bu yaşlarda da sadelik seçimi doğru olacak gibi görünüyor. Unutmayın ki, aşırı makyaj, doğallığınızdan ödün veren saç renkleri ya da şatafatlı kıyafetler yaşınız her ne olursa olsun sizi olduğunuzdan daha büyük gösterir. Hatta sizi siz yapan asıl öğelerden uzaklaştırarak bambaşka biriymiş gibi olmanıza neden olur. Yani aslında 30'unda, 40'ında ya da 50'sinde fark etmeksizin, sizi siz yapan noktalardan ve aşırıcılıktan uzak kalmanızda fayda var.

Modern zaman prensesi Amy Adams

Amerikan asıllı, İtalya doğumlu Amy, Hollywood'un tartışmasız en güzel yüzlerinden biri. Aslında dansçı olmak isteyen, hayatın akışına oyuncu olarak kapılan, kötü filmleri bile iyi oyunculuğuyla ödüle taşıyan, hem güzel hem de işinde başarılı bir yıldız o. Modern zaman prensesi diye tanımladığım Amy'nin doğal saç rengi strawberry blonde, yeşi gözleri, pembe beyaz teni ve zarif tarzı beni haklı çıkarıyor sanırım, haksız mıyım? Gün içinde oldukça sade giyinen, hatta neredeyse özensiz diyebileceğim Amy, gece davetlerinde bir divaya dönüşüyor. Tenine, saçlarına yakışabilecek renkleri, zarif fiziğine uyabilecek modelleri çok iyi bilen bir isim olmasının yanında, nerede nasıl duracağını ve nasıl fotoğraf vereceğini de çok iyi biliyor. 40'lı yaşlarına doğru adından daha sık bahsettirmeye başlaması, sanırım birçok kişiye olumlu örnek olacak. Yani yaşın ilerlemesiyle yapılacakların azalması, eskisine nazaran kötü görünecek olma fikrini altüst eden bu kadını takip etmemek, takipçilerine hak vermemek elde değil! Yeni yaşınla güzel yaşa emi mi, Amy!