Kadınlar hediye sever ama hangilerini?
MODA HABER

Kadınlar hediye sever ama hangilerini?

Kadınların genellikle, kendisi küçük olsa bile değeri büyük olan hediyelerden hoşlandığını mı düşünüyorsunuz?

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Şubat 2014

Haklısınız, bu yaklaşımın geçmişi çok eski dönemlere kadar dayanıyor ve hatta alınan hediyenin önemi, özelliğinden daha çok piyasadaki değeriyle ölçülüyordu. Bu aslında sadece kadınlar değil, erkekler tarafından da benimsenen bir yaklaşımdı. Ancak son yıllarda çalışan kadın sayısı arttıkça, bu tür hediyeler alaturka sayılmaya, yerini daha çok kendini özel hissettirmeye yarayan, hatta kişisel özellik taşıyan hediye modellerine bıraktı. Yani şimdilerde alacağınız hediyenin pahalı olmasına takılmak yerine, hediye edeceğiniz kişinin özelliklerini, yaşam biçimini iyi anlamış olmanız gerekiyor. Aksi halde karşınızdakinin tatmin olmasını beklemeyin! Ha, ille de işin lüksüne kaçacağım diyorsanız, sizi 550 yıllık tarihi arkasına alan, envaye çeşit elmas, pırlanta, zümrüt, yakut gibi değerli taşlarla süslenmiş, her stile uygun birbirinden ışıltılı ve şaşalı aksesuarların bulunduğu, sihirli bir dünyaya, Kapalı Çarşı'ya davet ediyorum. İşte buyurun, çağımız kadınına özel en güzel hediye seçenekleri…



Kendini yorgun hissedenlere

Şimdilerde restore edilmiş, bazıları ise hala dokunulmamış tarihi hamamlar hizmette sınır tanımıyor. Önce hamamda güzel bir banyo, ardından masaj ve bakım. Son olarak da kuaför yardımıyla birazcık süs püs. Dikkat! En özel elbiselerinden birini ya da sizin onun için satın aldığınız güne özel elbiseyi giymesini önermeyi unutmayın. Çünkü akşam randevusu var. Bu sürpriz, rezervasyon da ister. Ancak, uzun zamandır gitmeyi özlediği ya da hiç görmeyip de çok merak ettiği o restoranda sizinle karşılaşacağı bir sürpriz değil!

Uzaklaşmak ve kendiyle olmak
Mini bir tatil kime iyi gelmez ki? Sizin onu götüreceğiniz ve hatta sevdiği arkadaşı ya da kardeşiyle birlikle çıkacağı mini sürpriz tatil unutulmaz ve de çok özel olacaktır . Tatil seçeneğini genel tercihlerine göre değerlendirip, ister dinlencenin ister eğlencenin tadına varabileceği türden seçebilirsiniz. Birkaç günlük kaçamak eminim çok iyi gelecektir.



O da tatlı bir çocuktu

İmkanlarınızı zorlayarak, eski bir fotoğrafını bulun. Bu zaman çok eskiye, hatta bebekliğine kadar uzanıyor olabilir. Ya da eski ve güzel fotoğraflarından, aynı zamandan en sevdiklerinden birini değerlendirerek işe koyulabilirsiniz. Uzun zamandır tozlu albümler içinden çıkarılmamış, unutulmaya yüz tutmuş çok özel bir fotoğraf. Yine çok özel bir çerçeveyle yıllar öncesine dayanan o güzel anı taçlandırabilir, karşınızdakinin kalbini fethedebilirsiniz.

Şarkınız ne? Haydi söyle!
En sevdiği ya da bir anınıza şahitlik eden şarkıyı, kişisel seçimler için özel olarak hazırlanmış ses kayıt stüdyolarında, mükemmel ses kalitesine sahip müzik eşliğinde seslendirebilir, hatta bu özel gün için tasarladığınız en özel fotoğraflarından seçme bir kombinasyonla albüm kapağını da hazırlatabilirsiniz. Sesim çok kötü, asla şarkı söyleyemem diye düşünmeyin! Profesyoneller yardımıyla sesinizin detone olan bölümleri düzeltilecek ve siz, muhteşem bir albüme imza atmış olacaksınız. Hatta diğer bir kişisel tüyom, herhangi bir düzeltme içermeden, tamamen doğal sesinizle söyleyeceğiniz özel şarkınız, hem özgüveninizin bir göstergesi hem de karşınızdaki için çok daha anlamlı ve de eğlenceli olacaktır. Gerçekleştireceğiniz bu özel belki sürpriz onun için en özel ve güzel hediye olabilir.

Herkesin anlatacak bir hikayesi var
En sevdiği arkadaşlarına onu nasıl ve ne kadar sevdiğinizi anlatın. Sonrasında da kendi cümleleriyle onunla ilgili tüm düşüncelerinizi anlatmalarını isteyin. Onlar bunları anlatırken, siz bir kameraya kaydedin ve bu eylemi bir backround müzik eşliğinde klip haline getirin. Daha profesyonel bir tercih için ise, bu işi gerçekleştiren film şirketiyle anlaşın, onların mücizelerinden faydalanın. Hatta kısa bir film çekmek bile tercihleriniz arasında yer alabilir. Bu özel sürpriz için yine bir film şirketiyle anlaşabilir, hikayenizi anlatarak, oyuncular eşliğinde gerçekleşecek size özel sahneleri sonsuzlaştırıp, film haline getirebilirsiniz. Maliyeti mi? Duyunca şaşıracaksınız!

Kalbine giden yol gözlerinden geçiyor
Biliyorsunuz, yalnızca içerik değil görsellik de önemli. Ve bu bakış açısı dünyanın en tatlısı pastalar için de geçerli. Vitrinlerde ya da kataloglarda gördüğünüz birbirinden iştah açıcı ve adeta sanat eseri görünümlü, tema içeren pastalar sizin olduğu kadar birçok kişinin de ilgi odağı. Herkes gibi onun da hayır diyemeyeceği muhteşem pastanızı yaratmak ise tamamen parmaklarınızın ucunda. Usta bir şeften alacağınız bir günlük eğitimle harikalar yaratabilir, isteğiniz temayı belirleyerek üzerinde çalışabilirsiniz. Kendi ellerinizle yaratmış olduğunuz sanat eseri karşısında büyülenen bu özel kişinin hem gözlerine hem de midesine hitap etmiş olacak, bu romantik ve belki de kalıp, süslemeler şekli itibariyle seçiminiz doğrultusunda eğlenceli tüyoyla kalbinde taht kuracaksınız.