Cool hatun nasıl olunur?
MODA HABER

Cool hatun nasıl olunur?

Cool’un kelime anlamının soğuk, serin olduğunu zaten bilirsiniz. Ayrıca sokak İngilizcesinde havalı, rahat görünümlü anlamına geldiğini de. “What’s up? (n’aber?)” sorusunu “Cool! (Havam yerinde)” şeklinde yanıtlayarak, sokak İngilizcenizi konuşturduğunuzd

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Şubat 2014

Benim asıl anlatacaklarım Cool'luğun anahtar karakterleriyle alakalı. Nasıl cool olunuyor, insanlar cool göründüğünü zannedip nasıl rezil oluyor? Bu hafta size işinize yarayacağından emin olarak, ortamın en "Cool hatun"u olma yolunda birkaç tüyo vereceğim. Benden söylemesi!

Hava atmak mı, havalı olmak mı?
Paranız çok ya da hiç olabilir. Ancak bir ortamda kendinden, sahip olduklarından ya da olmak istediklerinden, gittiği mekanlardan, yediklerinden, içtiklerinden, alış veriş yaptığı markalardan, yaptığı aktivitelerden, gittiği ülkelerden gereksizce söz edenler ya da konuyu direkt kendi açanlar cool havalarını yerle bir ediyorlar. Merak içinde bırakmak, gereksiz hava atmamak cool olmanın ilk şartlarından. Sizin neler yaptığınız, neler sevdiğiniz, vücut ifadenize, konuşma dilinize zaten yansıyacaktır. Bahsetmenin anlamı yok. Hava atmak ve havalı olmak arasındaki farkı lütfen anlayalım artık!



Mütevazı olmayın!

Sevgili halamın bir sözü çınlar kulaklarımda. "Fazla mütevazı olma, gerçek zannederler". Sizi bilmem ama her konuda aşırıcılığa karşı olan bir kadın olarak, bu sözü tuttum. Biri size "Ayakkabılarına bayıldım" dediğinde sırf konuşmak olsun diye, beğenilmenin mahcubiyet psikolojisi altında kalarak ayakkabı detayı vermek ya da karşı iade iltifatı yapmak, sizi o güzel ayakkabıları giyen cool kadın havasından sıyırıyor. Çünkü sizin ayakkabılarınız gerçekten güzel. Ve her güzel sözü hak ediyor! Teşekkür etmekle yetinmek hakkınız. Sohbete devam etmeyin demiyorum ama boş laf kalabalığına girmeyin. Güzel dendiyse, öyleler. O kadar! Bu arada, unutmayın bu küçük ayakkabı örneği, hayatınızdaki irili ufaklı tüm detaylarla eş değer.

Bağıran markalar
Büyük armalı ya da çok armalı tasarımlar sizi markanın reklam yüzü yapmaktan başka bir işe yaramaz. Tercihinizi ille de pahalı markalardan yana kullanacaksanız, ilk etapta markanın göze çarpmamasına dikkat edin. Aksi hali, "Bak işte ben bunu giyiyorum!" diye bağırmakla eş değer, unutmayın. Üzerinizde öncelikle bağırması gereken, tasarım ve kumaş özelliği oluyor. Zaten bunların iyi görünmesi, anlayan kişiye yeter de artar bile! Ayrıca takıntılı olmamakta fayda var. Pahalı ve ucuzu birbirine karıştırmaktan kaçınmayın.

Her moda size göre olmasın!
Asla, modayı takip etmemenizi söylemeyeceğimi bilirsiniz. Modadan bir haber olmayın, ancak kurbanı da olmayın. Hepimizin yaşam biçimi farklı. Örneğin iki bebekli anne olarak ben, her ne kadar moda olursa olsun yüksek topuklu ayakkabıları ya da geçtiğimiz dönemin zımba detaylı ayakkabıları hiç de bana göre olmadı. Düşünün ki çocukların peşinden topuklu ayakkabılarla koşmaya çalışan bir kadın. Aslında bu manzara hiç de yabancı değil. Ve oldukça da mantık dışı ve cool havasından uzakta. Ayrıca trend olan her şeye kafayı takmak yerine, yaşam stilinize uygun ve sizi ifade eden tasarımlar içinde çok daha rahat ve buna bağlı olarak cool olacaksınız.

İnsan ayrımı yapmayın
İnsan ayrımı yapmak, insanlık dışı bana göre. Ve tabii cool olmanın kurallarından biri de insancıl olmak. Gittiği restoranda garsonlarla diyalog kurmaktan, simitçiyle muhabbet etmekten ve hatta simit almaktan kaçınanlar, evindeki yardımcıyla samimi olmaktan kaçınanlar, kendini beğenmiş tavırlar sergileyen ve fazlasıyla mesafeli olanlar cool olma kurallarının dışında, pek de hoş görünmüyorlar. Ayrıca unutmayın ki, hiç aklınıza gelmeyecek insanlardan çok fazla şey öğrenebilir, okuduğunuz kitaplar, gezdiğiniz şehir ve mekanlardan edindiğiniz tecrübeyi altüst edebilirsiniz. Kendine güvenli kişiler, Cool'dur ve kişi ayrımı yapmaz.