Gündüz çalışan kadından akşam parti yapan kadına
MODA HABER

Gündüz çalışan kadından akşam parti yapan kadına

“Bu kılıkla mı gideceğim?” sorusuna pratik çözümler ya da “Bu kılıkla mı gideceğim?” kabusuna son!

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Mart 2014

Özlem Yılmaz Küçük


Bu yıl, ne o şık yağmurluğumuzu giyip, şemsiyemizle dans edebildik yağmurun altında, ne de bembeyaz sabaha uyanıp, dirseğe kadar uzanan örgü eldivenimizi, kürk detaylı mantomuzu giyerek karın tadını çıkarabildik. Kış trendleri gardırobumuzdaki yerini muhafaza ederken, ilkbahar ayları kapımızı çalmak için yola koyuldu bile. Koyuldu koyulmasına da, zaman bir türlü geçmek bilmiyor, değil mi? İş bu raddeye gelmişken, bu hafta, kışın kasvetini atalım üzerimizden istiyoruz ve baharı beklemekle yetinmiyoruz. Tamam mısınız? Ben bu hafta evde dvd, brasseriede yemek-sohbet modundan, sergi, müze durumundan sıyrılıp biraz eğlenmeye kararlıyım. Henüz bir planım yok, ama spontanelere açığım. Sizin de yok ise, gün içinde gelen "Neden olmasın?" dediğiniz bir öneriyi hemen değerlendirin diyorum ve asıl konuma geçiyorum.

Sözüm çalışan kadınlara ve tabii üzerine alınmak isteyen herkese! Bir kadının spontane planlar yapmamasının en büyük nedeni "Bu kılıkla mı giyeceğim?" sorusu oluyor. Gün içinde gelişen bir plana dahil olmayı istiyor, ancak büyük şehirde yaşamanın en büyük zorluğu, trafiği düşünerek eve gidip hazırlanmaya üşeniyor, büyük zaman kaybına uğrayacağını düşünüyor. Hal bu iken, hem trendy hem de pratik birkaç minik tüyo vermeye niyetliyim bu hafta. İşte bakın, gündüz çalışan kadın, akşam pratik çözümlerle nasıl da bir parti kadınına dönüşüyor!



DURUM:

Üzerinizdekilerle, yönetim kurulu üyelerinin de katılacağı bir toplantıya girecekmiş gibi görünüyorsunuz. Bu önemli günün stresini akşam, spontane gelişen planınızla atacaksınız, ancak geç biten toplantıdan eve dönüp üst değiştirmek için artık çok geç!

ÇÖZÜMLER:
- Yılın trendi kalem eteğinizi kombinlediğiniz gömleği, kısa ve baskılı t-shirt'unuzla değiştirerek, direkt parti havasına bürünebilirsiniz. Hatta düzgünce topladığınız hanım hanımcık saçlarınızı dağıtmaya bile gerek yok!
Ofis dolabında bulunması gereken: Kısa ve baskılı t-shirt

- Kumaş pantolonunuzla uyum içindeki ceketinizi kürk detaylı salaş yeleğinizle değiştirin. Gömleğinizin yakasına büyükçe bir kurdele bağlamak da trendy bir seçim olacaktır.
Ofis dolabında bulunması gereken: Salaş yelek, kurdele.

- Topuklu ayakkabılarınız ya da babetleriniz. İki seçim de ofis ortamının vazgeçilmezleri. Hatta, akşamki aktivite için ikisi de uygun gibi görünse de, gün içinde yeterince yorulan ayaklarınız artık, "Beni rahatlat!" diye bağırmaya başlamıştır. Aksi halde eğlencenizin yarım kalma ihtimali oldukça yüksek.
Ofis dolabında bulunması gereken: Trendler dahilinde şık ve rahat spor ayakkabı.

- Yoğun günün ardından dağılan ya da birbirine yapışan saçlarınız için kuaföre gidecek vaktiniz mi yok? Geriye doğru topladığınız saçlarınızın son dönemlerin trendi, sürekli olarak fönlü kakülünüzle birleştirmeye ne dersiniz? Ya da saç bandınızla?
Ofis dolabında bulunması gereken: Çıt çıt kakül, saç bantı.

- Transparan gömleğinizi, aynı renkteki çamaşırınızla tamamlayarak ofis ortamına uygun hale getirmişsiniz. Ancak gece vakti bu kadar uyumlu ve usturuplu olmaya gerek yok, değil mi?
Ofis dolabında bulunması gereken: Neon ya da pastel renklerde sütyen.

- Diz boyu çan eteğiniz ve yakası hafif dekolteli bluzunuzla çok sade görünüyorsunuz. Biraz hareketlenmeye ne dersiniz? Klasik şal bağlama modellerinden sıyrılıp, tek omzunuza uçları ayaklarınıza doğru düşecek şekilde attığınız şalınızla salaş bir şıklığı yakalamak hoş olmaz mı?
Ofis dolabında bulunması gereken: Kocaman şık ve renkli bir kolye, kemer, şal.