Oscar De La Renta anısına: Floral kadınlar
MODA HABER

Oscar De La Renta anısına: Floral kadınlar

Biraz hüzün, biraz enerji biraz da tüyo var bu Çarşamba…

GÜNCELLEME TARİHİ: 22 Ekim 2014

Kırmızı halı denince ilk akla gelen isimlerden biri, Oscar De La Renta. Onun elbisesinin içinde öz güven öylesine tavan yapar ki; boşuna söylememiştir o ünlü sözünü: "Walk like you have three man, walking behind you" - (Arkanda üç erkek varmış gibi yürü). Tüm dünyanın tanıdığı 82 yaşındaki modacı Connecticut'taki evinde ölü bulundu haberiyle sarsıldık dün sabah saatlerinde. Hayatını kaybetmiş olsa da, ilerleyen yıllarla birlikte ölümsüzleşen isminin birçok kişiye yol gösterici olacağı kesin.

Oscar De La Renta'nın kadınları özgüvenli, romantik ve bahar ayı gibi enerjik

Yaz aylarında çarşı, pazar her yerde rastladığımız tabir-i caizse basma desenler, yani floral desenler, bu dönem kış aylarında da revaçta. Yaprak ya da minik çiçek desenli etek, gömlek ya da

elbiselerle bahar aylarının yüksek enerjisini kışa taşıyacaksınız. Tabii Oscar De La Renta'nın floral baskılı elbiselerinin üzerine tanımayacağımı söylemek isterim. Ve onun anısına bu yılı "FLORAL YIL" ilan etmekteyim! Oscar De La Renta'nın kadınlarını özgüvenli, romantik ve bahar ayı gibi enerjik olarak tanımlıyorken, bu sezon sizin de bu kadınlara katılmanızı, bol bol floral desenli parçalar edinmenizi, ancak dip not olarak; kilosundan şikayetçi olanların, büyük desenlere dikkat etmesini öneriyorum.

TREND ALARMI

Kışa yakışır bir desen: Grid

Bir önceki sezonda olduğu gibi 2014-15 kış sezonunu da etisine alan Grid, trendler arasında başı çekiyor. Kareli desenin biraz daha modernize olmuş hali olan grid sadece kıyafetlerde değil,

aksesuarlarda da görülüyor. Kışlık kumaşlara çok yakışan bu desene başlarda, fiyat aralığı yüksek birkaç markanın tasarımları arasında rastlasak da, bu sezon neredeyse fiyatı her düzey markanın tercikleri arasında.

Trend out!

Zımbalı botlar, hatta tüm zımbalı tasarımlar, trend out!

Stil tüyosu

Vakit ve nakit kaybetme

Herkes trendleri takip edebilir. Ancak bu demek değil ki stili var. Trendler alıp başını gidiyor. Modanın peşinde koşanlar hem vakitten hem de nakitten olurken, üç kişiden biriyle aynı kıyafeti giydiği için hiç de özel olmuyor. Trendlerden uzaklaşmanın iyiliğini asla savunmuyorum ancak kişinin stil sahibi olmaması bana affedilmez geliyor. Ayrıca bir dip not: Tasarımına ya da markasına ne kadar para öderseniz ödeyin, üzerinize giydiğiniz şeyler gerçek kimliğinizi yansıtmıyor ya da en önemli giysinizi; özgüveninizi bir yerlerde bıraktıysanız, giydikleriniz bulaşık süngerinden farksız hale geliyor. Sizi içine çekiyor… Çekiyor… Çekiyor… Ve sonunda hiç görünmüyorsunuz.