Sultan mısın, prenses mi?
MODA HABER

Sultan mısın, prenses mi?

Tüyo: Gerçek bir SULTAN gibi olmak

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Kasım 2014

Birkaç gün önce yine yolum Kapalı Çarşı'ya düştü. 550 yıllık tarihin içine girip de, büyülenmeyen var mı aranızda? Eğer varsa; size birkaç önerim olacak. Zincirli Han'ın avlusunda oturup, köşedeki çay ocağına bir Türk Kahve'si sipariş edin. Tarih kokan, mistik havayı içinize doldurun. Sağlı sollu mücevher dükkanlarının parıltısı dikkatinizi çekecektir ve tabii dükkanlara girip çıkan şık kadınlar gözünüzden kaçmayacaktır. Biraz soluklandınız mı? Haydi o zaman, tarihi çeşmede ellerinizi yıkayın da, düşelim yola!

Önünden çokça geçtiğim ama hiç girmediğim bir dükkana girdim bu hafta. Perdahçılar sokakta: Muhlis Günbattı. İçine girip saatlerce kalkmak istediğim bir dükkan.

Büyüleyici. Antika kaftanlar, aksesuarlar, süsler, püsler. Ve hatta koku. Çok mistik! Nasıl bir özel günde kullanılır bilemiyorum ama al evine, koy baş köşeye dursun, havasında antika kıyafetlerden bahsediyorum. Tabii kına geceleri için çok şık olacakları kesin. Böyle özel bir günde gerçek bir sultan gibi görünmek istiyorsanız, bu dükkan fırsat dolu. Sorumlu isimlerden Seda Hanım'a yüz yılların antika kaftanları nasıl olur da bozulmadan durur diye soruyorum. Tabii ki bozulduğundan bahsediyor. Ancak bozulan yerlere çok özel işlemeler, nakışlar yapıyorlarmış. Ayrıca isteyene özel tasarımlar da yapıyorlarmış. Örneğin antika kaftanın içine Hürrem elbisesi istiyorum diyorsunuz ve bunu sağlıyorlarmış. Ya da antika şapkanın üzerine zincir isterseniz, yardımcı oluyorlarmış. Benim fikrimi soracak olursanız, bırakın olduğu gibi kalsın. Tarihi üzerinizde en saf halinde taşıyın, sonrasında da koyun evinizin başköşesine misafirlerinizi ağırlasın. Bu arada fiyatlar 500 TL – 10.000 TL arasında değişiyor.

TÜYO:
Bu sezon "Çabasız Şık" stil

Şıklığın abartısız yolu

Geçtiğimiz akşam 18'incisi düzenlenen Hollywood Film Ödülleri gecesinden gözüme takılan iki isim oldu. Biri Kristen Steward bir diğeri ise, The Fault in Our Stars ile "En iyi çıkış yapan kadın oyuncu" ödülünü alan Shailene Woodley. Kristen, Chanel'in 2014 koleksiyonundan, tam da yaşına gider, ne dekoltesinde ne de stilinde abartısı olan bir tasarım giymiş. Diz kapaklarını açıkta bırakacak kısalıktaki, altı krem üstü gri file detaylı elbise, gece için doğru bir tercih olmuş. Bu tasarımı başka bir isim giyseydi belki de aynı yorumu yapamayacaktım ama Kristen'e tam puan.


İlk olarak The O.C. dizisinden hatırlayabileceğimiz ve son olarak 2011 yılında The Descendants filmiyle hafızalardaki yerini belirginleştiren Shailene ise, Valentino imzalı maksi elbi
sesiyle aynı gecenin şıklarından olmuş. Elbisesi, ne rengiyle göz yoruyor ne de detaylarıyla. Sade ve şık olmayı tercih eden isim, birçok ünlümüze ve hatta tüm kadınlara duruşuyla, adeta şıklığın abartıdan geçmediğini söylüyor.

Tek dokunuşla prenses gibi
Ve yine geçtiğimiz gün objektiflere konu olan Kate Middleton'a uzun süre bakakaldım. Uzun uzun inceledim çabasız şıklığını. Bir prenses olmak kolay olmasa gerek ancak bir prenses gibi görünmek çok da zor değil. Matthew Williamson tasarımı kabanıyla çok sade ve şık görünüyor Kate. Tam da bir prenses gibi! Kış aylarında aynı havayı yakalamak isteyen sade ve şık stil sevenlere önerim, mutlaka düz, klasik kesimli bir kaban edinmeleri. İster açık mavinin fresh havasından faydalanın, ister lacivertin resmi imajından. Mavinin tonlarıyla ulaşılması güç bir prenses gibi görüneceğiniz kesin.

Yeni bir TREND ALARMI mı?

Kim demiş düğünde beyaz giyilmez diye?
Hafta sonu New Orleans'da dünya evine giren Beyonce'nin kız kardeşi Solange, düğün töreninde giydiği beyaz elbesiyle tek başına değildi. Beyonce ve annesi Tina başta olmak üzere konuklar da beyaz giydiler. Sanırım, düğünde beyaz giyilmez tabusu yıkılıyor!


ÜNLÜ MODACILARDAN DERİ TASARIMLAR
Tüyap Fuar Merkezi'nde iki gündür devam etmekte olan IDF 9. İstanbul Deri Fuarı bugün saat 14:00'daki defileyle son buluyor. Bu fuarın farkı; Deniz Berdan, Simay Bülbül, Hakan Yıldırım gibi isimlerin deri firmaları için yaptıkları tasarımlar oldu. "Unlimited Leather Fashion Show" sloganıyla beğenilere sunulan tasarımlardan bahsedeyim biraz. Deniz Berdan'ınEmelda Deri için tasarladıkları, kendi stili dışında değil. Eğlenceli ve genç ruhlu tasarımlarında 90'lar oversize kalıplarıyla street çizgisini vurgulamış. Trenchcoat görünümlü palto ve yelek, bomber ceket gibi klasik kuplar çarpıcı renk ve patch'lerle farklılaştırmış. Hakan Yıldırım ise, Punto Deri'nin, seksiliğe karşı maskülen stil teması üzerine, deri ve kürk tasarımlara metal aksesuarlarla hayat vermiş. Simay Bülbül ise, Elibol Deri ile iş birliği yapmış. Simay, klasiğinin dışına çıkarak ilk kez renkli ve desenli bir koleksiyon hazırlamış.