50’ler seven buraya!
MODA HABER

50’ler seven buraya!

50’ler ruhunu sevenlere özel bir dükkan: Irma Butik

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Kasım 2014

Geçtiğimiz gün Caferuj.com.tr'nin moda çekimleri için gittiğim Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'ndeki fuardan çıktıktan sonra, Nişantaşı'ndaki röportajıma yetişmek üzere koşar adımlarla yola koyuldum.
Tam da Ihlamur Sokak'taydım ki, gözüme o dükkan takıldı. Yağmur ve kararmış havanın etkisinden midir bilmem, elimde şemsiyem, vitrindeki 50'lerden fırlamış elbisenin içinde, fonda Frank Sinatra'dan "Singing in the rain" eşliğinde dans ettiğimi hayal ederken buldum kendimi. Ve daha fazla beklemeden girdim dükkana. Sanki ticari amaç güdülmeden, zevk için faaliyette olan bir tasarım dükkanı. İrma Boutique. 50'ler zaman tünelinde hissettiren dükkanda elbiseler, etekler, gömlekler bluzlar, kabanlar, çantalar, ayakkabılar dönem temalı ve tamamen kendi tasarımları. Yüksek bel etekler, pantolonlar, özellikle beli vurgulayan kalıplar, dönemi yansıtan kumaşlar eşliğinde tasarlanmış.



Bazıları ise günümüz trendleriyle harmanlanmış. Yani hem 50'ler stilini sevenler hem de günümüz trendlerinden uzaklaşmak istemeyenler için biçilmiş kaftan. Tüm kıyafetlerden birer adet bulunan dükkana tekrar gittiğinde aynı tasarımı bulmak ise; düşük ihtimal. İsteyene, yine kendi kalıpları dışına çıkmadan, kişiye özel tasarımlar da yapıyorlar. Galatasaray, Kadıköy ve Nişantaşı'nda şubeleri bulunan Irma Boutique'nin sahibi ve tasarımcısı Süsen Filiz, belli ki tam bir 50'ler aşığı. İster özel bir günde, ister sıradan gününüz için tercih edeceğiniz tasarımların fiyat aralığı, 125 TL ve 285 TL arasında değişiyor.

Tüyo1!
50'ler ruhunu üzerinizde taşıyacaksanız, öncelikle stilinize en yakın 50'ler ikon kadınlarından örnek alın derim.
BRIDGET BARDOT mu,
ELIZABETH TAYLOR mu olmak istiyorsunuz?

Tüyo2!
Kalem etekler
Aşağı doğru kabaran Poodle etekler
Cigarette pantolonlar
Bel vurgulu elbiseler ve tulumlar sizi döneme doğru yolu çıkaracak etkili elemanlar.

50'lerden miras kalan "Trençkot" nasıl giyilir?

"Dönemin en iyi taşıyanı Beren Saat
Tıpki filmlerdeki gibi belinizi sımsıkı saran kemeriniz ve kalkık yakanızla, içinize hiçbir şey giymeden, üzerinize geçirdiğiniz trençkotunuzun hakkını bu şekliyle verebilecekseniz, sizi alkışlarım. 50'lerden miras kalan trençkotlar zamansız trendler içinde başrol oynarken, son dönemde tam da tarifime uygun olarak, en iyi taşıyan isim Beren Saat olmuştu.
Aslında 50'ler stilini çok da tercih eden bir isim olmayan Beren Saat'in, "Trençkot nasıl giyilir?" sorusuna karşılık gelecek, en iyi örnek isimlerden olduğunu söyleyebilirim. Yani aslında Beren, neyi nasıl yapacağını çok iyi biliyor!

Geçtiğimiz günlerde, Beren Saat röportajımda, stili hakkında konuştuğumuzda şu sözleri söylemişti: Moda tutkunu olduğumu söyleyemem ama stil sahibi olduğuma inanıyorum. Stilimi tanımlayacak olursam; tam bir spor şıkım. Lacivert Jean, gri tişört, biker ceket, dar kokteyl elbiseleri ve renkli çantalar dolabımın vazgeçilmezleri. Gece kıyafetlerinde vazgeçemediğim isim ise, Özgür Masur. Onun tasarımları büyüleyici, bayılıyorum.

Beren Saat galerisi için TIKLAYIN

Sıcak sıcak haberler
* Ünlü ressam Sarah Morris'in Rio isimli resim serisi Longchamp'in ikonik çantasına esin kaynağı oldu. Aralık ayında satışa çıkacak çantalar sınırlı sayıda üretildi.
* Yedi GRAMMY ödüllü ünlü müzisyen Taylor Swift, üç kez adaylığı bulunan Ed Sheeran, Ariana Grande ve Hozier, 9 Aralık Salı günü CBS televizyonunda yayınlanacak The Victoria's Secret Fas
hion Show defilesinde birer performans sunacak. Dünyaca ünlü Victoria's Secret melekleri Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Doutzen Kroes, Candice Swanepoel, Lily Aldridge, Behati Prinsloo, Karlie Kloss, Elsa Hosk, Lindsay Ellingson gibi modeller, modayı podyumda fantezi ve eğlenceyle buluşturan, çekimleri ilk defa Londra'da yapılacak olan bu muhteşem şova katılacak.

TREND IN!
Bir kaç dönemdir sıklıkla rastladığımız bu trend, bu kış da oldukça revaçta! Oversize kazaklar; hem şıklığından, hem de rahatlığından ödün veremeyenler için harika bir seçim. Salaş görünümleriyle ister cool, ister şık, isterse sportif olabileceğiniz oversize kazaklarla soğuk havanın tadını çıkarın.

TREND OUT, STIL IN!
Oxford ayakkabılar bu sezon tamamen vitrinlerden kalktı. Ancak benim stilim maskülen diyorsanız, ben de Trend Out, Stil In! Diyorum.