Vücudunuza Personel Trainer dokunuşu
MODA HABER

Vücudunuza Personel Trainer dokunuşu

Sağlığınız ve vücudunuz için birçok şey yapıyorsunuz. Ya yaptıklarınız yanlışsa?

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Mart 2011

Günümüzde hizmet sektörü ''kişiye özel hizmet'' şeklini almaktadır. Herkesin beğenisi, herkesin zevkleri birbirinden farklılık gösterir. Arkadaşlarınızla lokantaya gittiğinizde herkes farklı bir yemek sipariş eder. Kimi görsel zevkler kimileri de tat hazzını seçer. Göreceli kavramlar olduğu şüphesizdir.

İşte egzersiz fizyolojisi de kişiye özel farklılıklar gösterir ve her insanın anatomisi farklıdır. Herhangi bir harekete adalenin vereceği tepki de kişiden kişiye farklılık gösterir. Bu nedenle bir eğitmenle egzersiz yaptığınız süre boyunca, bire bir ilgilenmesinin programlarınızı eğitmenin düzenlemesinin, adalenize nüfuz etmeyen bir hareketi değiştirip yerine başka hareket yazmasının, kaytarmanızı önlemesinin, programınıza devamlılığınızı sağlaması ve ters hareket yapıp sakatlanmanızı önlenmesinde payı büyüktür. Günümüzde egzersiz bire bir yapılan egzersize doğru hızla kaymaktadır.

Tüm bu veriler ışığında Personal Training'in faydalarını şu başlıklar altında sıralayabiliriz;

1- Hedeflenen sonuca ulaşmanın en kesin yolu kişilerin antrenman programını düzenli, disiplinli ve ayrıntılara dikkat ederek uygulamaları sayesinde olur. Bir Personal Trainer bütün bunların aksamadan yapılması için sizlerin motivasyonunu en yüksek düzeyde tutar ayrıca sizlerin beklentileri doğrultusunda yaşam kalitenizi en üst düzeye ulaştıracak yeni alışkanlıklar kazandırır. Bunun sonucunda istenilen form düzeyine ulaşmak kaçınılmazdır.

2- Egzersiz boyunca yanınızda bir eğitmen bulunacağı için herhangi bir ters hareket yapmanız olası değildir. Böylece programı uygularken meydana gelebilecek sakatlık riski minimalize edilir.

3- Egzersiz esnasında aklınıza takılan bir soruyu o anda eğitmeninize sorar ve anında bu sorunuzun cevabını alırsınız.

4- Gerek metabolik (yüksek tansiyon, diyabet, kalp-dolaşım sistemi v.b.) gerekse kassal ya da eklem ve kemik ( bel fıtığı, boyun fıtığı, bursit v.b.) rahatsızlığınız varsa eğitmeniniz sizler için en doğru egzersiz programını dizayn edecek, bu programı size en doğru şekilde uygulatacak ve bu rahatsızlıklar nedeni ile düşen yaşam kalitenizi en kısa sürede ve sağlıklı bir biçimde üst seviyeye çıkaracaktır.

5- Hareketleri doğru teknik, doğru nefes ve doğru açılarda yapmayı öğrenecek ''evet şimdi egzersiz yapıyorum'' hissine kapılacaksınız.

6- Bir süre sonra eğitmeniniz sizin için artık bir eğitmenden fazlası olacak, size sıkıcı gelen egzersiz periyodu artık keyif verir duruma gelecek ve yaşamınızın bir parçası olacaktır.

UNUTMAYIN; ÖNCE SAĞLIK