Evde Egzersiz
MODA HABER

Evde Egzersiz

GÜNCELLEME TARİHİ: 15 Mart 2011

Konuştuğum pek çok insandan "Hocam salona gidemiyorum. Hem çok pahalı hem de zamanım yok" cümlelerini sıklıkla duymuşumdur. Bu durumda olan insanlar için evde yapılabilicek alternatif bir program hazırlamaya karar verdim. Tabii bir hoca göstermeden hareketler ne derece efektif yapılabilir bilmiyorum ama gene de hiç yoktan iyidir diye düşündüm. Paylaşacağım bu program her adale grubuna 1 hareket ihtiva eder. Üst düzey egzersiz yapanlar için sadece adaleyi hareketlendirici ama yeni başlayanlar için kuvvetlendirici, sıkılaştırıcı ve inceltici bir etki gösterecektir. Bu programı yapmak için tek ihtiyacınız olan bir theraband'dır (egzersiz bandı). Bu bandı egzersiz aletleri satan her yerden ufak bir fiyata temin edebilirsiniz.

Bu programın set sayısı 2, tekrar sayısı 15 tir.

1-THERA BAND CHEST PRES

Bu hareketle göğüs kaslarınızı çalıştırırsınız. Göğüs kaslarınız kuvvetlenir ve göğüs bölgesinde sıkılaşmayla beraber bir incelme olur.

2-THERA BAND SEATED ROW

Bu hareketle sırt kaslarınızı çalıştırırsınız. Sırt kaslarınız kuvvetlenir ve sırt bölgesinde sıkılaşmayla beraber bir incelme olur.

3-THERA BAND SHOULDER LATERAL
Bu hareketle omuz kaslarınızı çalıştırırsınız. Omuz kaslarınız kuvvetlenir ve omuz bölgesinde sıkılaşmayla beraber bir incelme olur.

4-THERA BAND BİCEPS CURL

Bu hareketle ön kol kaslarınızı çalıştırırsınız. Ön kol kaslarınız kuvvetlenir ve ön kol bölgesinde sıkılaşmayla beraber bir incelme olur.

5-ONE ARM THERA BAND TRİCEPS EXTENSİON

Bu hareketle arka kol kaslarınızı çalıştırırsınız. Arka kol kaslarınız kuvvetlenir ve arka kol bölgesinde sıkılaşmayla beraber bir incelme olur.

6-THERA BAND SQUAT: SQUAT

Bu hareketle üst bacak ve kalça kaslarınızı çalıştırırsınız. Üst bacak ve kalça kaslarınız kuvvetlenir ve üst bacak ve kalça bölgesinde sıkılaşmayla beraber bir incelme olur.

7-THERA BAND HİP-EXTENSİON

Bu hareketle arka bacak ve kalça kaslarınızı çalıştırırsınız. Arka bacak ve kalça kaslarınız kuvvetlenir ve arka bacak ve kalça bölgesinde sıkılaşmayla beraber bir incelme olur.

8-CRUNCH

Karın kaslarınızı çalıştıran efektif ve güvenli bir harekettir. Bel fıtığı olanlar dahil herkes bu hareketi rahatlıkla yapabilir. Karın kaslarını çalıştıran,karın bölgenizi sıkılaştıran ve incelten güzel bir harekettir.

9-SUPERMAN

Bel kaslarınızı çalıştıran ve bel bölgesinde sıkılaşmayla beraber bir incelmeye yol açan efektif ve güvenli bir harekettir. Hamileler ve reflüsü olanlar dışında herkes rahatlıkla ve güvenle bu hareketi uygulayabilir.