2014’te dile ne istersen! Uğurun gelsin "VALAEL" den
MODA HABER

2014’te dile ne istersen! Uğurun gelsin "VALAEL" den

Sevinç Çakmaz'ın yeni yazısı Cafe Ruj okurları için...

GÜNCELLEME TARİHİ: 17 Aralık 2013

Yaratılan her işte, ortaya çıkarılan ve sunulan her markada emek vardır, yürek koymuşluk vardır. Severek, inanarak da yapıyorsunuz işinizi sizden şanlısı yoktur.

Hele birde bu işin hedeflediğiniz kişilere ulaştığında şans, iyilik ve doğal yollardan şifaya etkisi var ise adı da "VALAEL" olmuşsa bana da bunun hikayesini anlatmak düşer.

Aslında mitolojide "Valoel" olan barış meleğinden yola çıkarak adını bulmuş bir marka. Her şey doğal, tabiatın koynundan gelme, bilekleri ve gerdanları süslemek bir yana dursun iyilik ve şans getireceği inancı da yüzyıllardır zaten var.

Markayı yaratan, ışıl ışıl yüreği yüzüne yansıyan, yıllarca birçok başarıya imza atmasına rağmen pek mütevazi biri olan; Mine Babaç.Yüzme şampiyonlukları, Avrupa briç şampiyonlukları, annelik ve duruşundaki insanlık benim dinleyip, anlayabildiklerim.

"Valael " markası, aslında kendisi için hem doğal taşlardan olan, şık, gece ve gündüz de takılabilecek aslında hiç çıkartmayacağı mücevher arayışı ile başlamış, ortaya da bugünkü tasarımlar çıkmış.

Tarihten bir bilgi ise; doğal taşlardan yapılan tacını takmadan sefere çıkmayan krallar varmış.

Babaç; Türkiye'nin bir doğal taş cenneti olduğundan bahsederken daha çok kullandığı taşların Hindistan ve Çin'den geldiğinin altını çiziyor. Çünkü ülkemiz bu konuda cennet ancak işlenmesi konusunda yeterli değil.

İNANÇ

Mine Babaç ;

"Bir doğal taşın oluşması milyonlarca yılı aldığından ,örneğin bir Ametist neler görüp geçiriyor, ne yaşanmışlıklar var üzerinde. Her şey inançla alakalı, turkuaz nazar taşıdır, siz bu doğal taşı üzerimde taşıdığımda nazardan korunuyorum diye inanırsanız öyle de olur. İnandığınız şey size güç verir. Ben doğaltaşlarımla kendimi güçlü hissediyorum ki bu takıları takan yada hediye edenlerden de aynı şeyleri duyuyorum" diyor

Aklımda bir soru soru var merak ettiğim devam ediyorum sormaya ve bilgi almaya,

Birkaç doğal taş ile ilgili bize bilgi verirmisiniz ? Hangi doğal taş ne için kullanılmalı, neye iyi gelir demek de doğru mu?

- İyi geldiği doğru, dedim ya inanç ile ilgili. Birkaç örnek verelim ;

" Ametist"; asırlar boyunca bulunduğu çevredeki olumsuz enerjileri temizleyip pozitif enerjiye dönüştürdüğü düşünülerek değişik uygarlıklarda sevgi ve beğeniyle kullanılmış, rengi ve güzel görünümüyle ilk bakışı çekeceğinden,nazara karşı koruma sağladığına inanılmıştır.üzerinde sürekli taşıyanlarda canlandırıcı etkisi olduğu görülmüştür.

"Apatit " ise kişilere içsel huzur, barış ve neşe verdiğine inanılan, diğer insanlarla iletişimi kuvvetlendirdiğine, kendine güveni ve koordinasyon becerisini arttırdığına dair inanış olan bir doğal taştır.

İnci, turkuaz,lapis,oniks,agat,dumanlı quartz, mercan,lal ve kaplan gözü gibi doğadan gelen taşlar hem mükemmel birer mücevher hem de değerli etkileri olan tılsımlar diyebiliriz.

Ben çok renkli sevmem sade biriyim diyen biri için de seçenek var mı ?

- Elbette, çok sade bir bilekliğin ya da kolyenin sadece kilit bölgesine koyduğumuz bir taş ile tasarlıyoruz. Amaç zaten doğal taşın tene değmesi ve üzerinizde taşınmasıdır.

Yeni yıl için özel tasarımlar var mı ? 2014 de kendimiz için doğaltaşlardan ne seçsek acaba?

- Bütün tasarımlar yeni ve yeni yıl için, güzel dilekler ve enerjiler için kullanılabilecek ürünler. Şans bilekliğimiz de var, hediye edilebilecek çok özel tasarım kolyelerimiz de, ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüz enerjiye destek olacak doğaltaşlardan bileklik, kolyeler de var. Siz seçin yeter.

Tüm tasarımları incelemeniz için ; www.valael.com.tryi ziyaret edebilirsiniz.

Ben de sevgili Mine Babaç ile tanışmaktan duyduğum güzel enerji ile, hatta 2014 yılı içinde kahve eşliğinde keyifli sohbetler edebileceğim yeni bir arkadaşım olduğunu düşünerek iyi dileklerimle kendisine teşekkür ediyorum.