Aç kapıyı Suna Su
MODA HABER

Aç kapıyı Suna Su

Yazarımız Sevinç Çakmaz’ın Yaşam Koçu ve İnsan tasarım analisti Suna Su röportajı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 5 Mayıs 2014

Atilla İlhan mısralarına akan, şaire ilham olmuş kadından, ismini alan kadına...

İnsan stili yada insan tasarım analizi nedir ?


İlk duyduğumda bende şaşırdım zira hiçbir fikrim yoktu, hele ki bunun analisti ve yaşam koçu kadının adını duyduğumda merakım daha da arttı.

Sunasu …

Şiirden fırlamış ismi ile, kendi yaşadığı ve yaşanmasına vesile olduğu mucizelerini dinlemek, bilgi almak kaçınılmaz olmuştu.

Su gibi berrak ve içimi yıkayan söyleşimize siz de buyurunuz.

-Gerçek adınız mı Suna Su ?"

Adım Suna, ancak 2004 yılında Salacak'ta bir meyhanede dost sohbetinde iken Atilla İlhan verdi "Senin adın Suna Su olsun dedi.

-Sen de şiir yazıyor musun ?

Evet yazıyorum şimdilik kendi kendime..

-İsminle yaşa derler sen de öyle misin ?

Aynen, anlamını öğrendiğimde ilkokuldaydım. Dik duruş, erkek ördek demek, bende öyleyim, maskülenim yani. Aslında son derece feminen bir kadın hatta İspanyol güzelleri gibi.

- İnsan alanizi nedir ? Mutlaka bir hikayesi vardır, nasıl başladı ?

Üç yıl önce hayatımda her şey mükemmelken, işim, evim, ailem ve ben dönüyorum; hayat bana dönüyor derken her şey ters istikamette yol almaya başladı. Kanser olduğumu öğrendim ve tercih yapma lüksüm yoktu. Her şey yolunda dediğimde tosladım duvara. Hayat bana ben dönüyorum bakalım sen uyacak mısın dedi.

Tedavi sürecimde Japon bir komşum bahsetti insan tasarımından, benim de ilgimi çekti, araştırdım, kitaplar aldım ve sevdim, önce çevremdekilere yaptım, içine daldıkça ,sonucunda bana mucizevi kendimi tanıma imkanı veren bu yöntemde analiz eder oldum. Akabinde bunu nasıl kullanacağımı öğrenmek için eğitimler almaya başladım son 3 yıldır birçok eğitim aldım. Eğitimlere son noktayı Koçluk ile koydum. Çünkü gördüm ki koçluk bu tasarımı uygulamada gerekli olan destek.

-Ve şimdi sen de sana başvuranların ruhuna, yaşamına bu yöntemle mi dokunuyorsun ya da köprü mü kuruyorsun ?


Dokunmak doğru tabir, kişinin ihtiyacı varsa o dokunuş. Bu yöntemden zaten paylaşım oluyor. Köprü olursak senin üzerinden geçip, ezerler. Ben ayna olup yansıtabilirim. Tavsiye ya da yön vermiyorum, insanların kendilerini tanımalarına yardım ediyorum kısacası kendilerini keşfetmelerini sağlıyorum.

-Web sitende tüyler var ? Neden ?

Tüy hafiftir, insan kendini rahat ve hafif hissettiğinde mutlu olur, o yüzden var, ama belli periyotlarda sitenin rengi, tasarımı değişiyor şu an için tüy var.

-Allah inancın nasıl ?

Yaradana inanırım, hurafelere ise inanman. Kuran'ı okuyarak inanç sistemimi geliştirdim.

-Hurafeden kastın ?

Başkalarının korktuğu şeyleri, ürküterek söylemeleridir.

-Bu yöntem nasıl doğmuş biraz anlatır mısın ?

İbiza'da 25 yıl önce Ra uru Hu tarafından yaratılmış, doktrini Kanadalı fizikçi ve 1987 yılında Ibiza adasında sanatçı Robert Allen Krakow (1948-2011) tarafından da 8 günlük bir aktarma deneyim temelinde ortaya çıkmıştır.
İnsan tasarım analizi, sekiz farklı Doğu ve Batı geleneklerinden ve modern bilim dallarının unsurları sentezlenerek piramidal bir tipolojiye dayanmaktadır.
Bu dört eski ve dört yeni öğretim sistemlerini birleştirir:
ALT: Doğu ve Batı Astroloji,Çinli I Ching Kabala [hayat ağacı], Hindu çakra sistemi
YENİ: Astronomi,Genetik,Biyokimya [DNS]ve Kuantum fiziği.
Bir kişilik değerlendirmede doğum tarihleri ile hesaplanır.



-Ne işe yarıyor ?


Hayatla ilgili barışıklık sağlıyor. Hastalık ancak kabulleniş ile atlatılır, ben yaşadım, deneyimledim. Kendi tasarımımı bildiğim için de o ana göre bir yaşam kurdum, sakin olmayı ve sinirlenmemeyi öğrendim, geceleri uyuyamazdım, tasarımı gerçekleştiren üretici olanlar pili bitince uyur, ben de öyleydim, artık tek uyuyorum ve uykularım düzene girdi. Boğazım tanımlı bu ne demek, konuşurken nasıl etkileyiciliği olunuru öğrendim. Ayrıca önemli olan gelecek ile ilgili bir şeyi bilmek değil, geleceği nasıl şekillendireceğimizi bilmek. Yani; hayatın iplerini sizin elinize veriyor.

-Son olarak ne demek istersin insan tasarımı için.

Benim elimde sihirli bir değnek yok, isteyene dokunuyorum, zaten herkesin içinde o mucize var. Değiştirmek istediğin bir alışkanlığın, ulaşmak istediğin bir başarın, ilişkilerindeki sorunlar veya geliştirme arzun, yapmak istediğin bir değişim daha sayamayacağım kadar birçok konuda kişinin kendi farkındalığını yaratmasına destek oluyorum.

HAMİŞ : Söyleşi sonrası bende kendimi tüy gibi hafif ve mutlu hissediyorum, Suna Su ile tanışmaktan, ruhuma dokunmasından. Aslında tam da şairin " Aç kapıyı Suna su " dediği gibi; O da insanların hayatında yeni kapılar açıyor.

İnsan tasarım anailizi hakkında detaylı bilgi için ; www.sunasu.us adresini ziyaret edebilirsiniz.