Sevinç Çakmaz: Dönüşüme hazır mıyız?
MODA HABER

Sevinç Çakmaz: Dönüşüme hazır mıyız?

Yazı dizisi 2.bölüm: Dönüşüme hazır mıyız? Bu bölümde Ayşe Kızılöz ile yaptığım söyleşimiz ve festivalde katıldığım Sıcak Koltuk adlı workshop ile ilgili gözlemlerimi ve deneyimlerimi aktaracağım. Okurlarımızı ve dostlarımı hep beraber ruhen şifalanmaya d

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Mart 2015

Sıcak Koltuk Workshop Nedir ?
Bilinçaltımızda saklı kodlamaların, anı ya da düşünce kalıplarının serbest bırakılma yönteminin workshop sırasında deneyimlenmesine sıcak koltuk deniyor.

Workshop meditasyonla başladı. Katılımcı olarak otuz kişiye yakındık sanırım, üç kişiye serbest bırakma yöntemi uyguladı Sevgili Ayşe ve inanılmaz bir paylaşım ve iyileşme oldu.

Yaşananları, hissettiklerimi ve Ayşe Kızılöz ile yıllardır tanışıyormuşçasına sohpetimizi klavuz tadında aktarmak istiyorum. Buyurunuz affetmeye, iyileşmeye, akışa…



Kişi kendini dönüştürebildiği zaman faydalı olabiliyor


* Hayatımızdaki tempo hızlı, birkaç dakika meditasyon yaparak gün içinde her şeyin kolaylıkla aktığını görebiliriz. Benim çok sevdiğim ve söylediğim bir söz var, yürekten" her şey yolunda" diyebiliriz.

* Zihin her şeyi bahane eder ve engeller. Korku, kaygı gibi duygulara iter. Dinginlik anımızda (meditasyon yada serbest bırakma yönteminde) yüzleştiğimiz anlar ki çocukluğumuza kadar uzanan engellenmişlikler ya da kodlamalar ortaya çıkıyor. Yapılması gereken şifanın akmasına izin vermek bu da iyileşmeyi getiriyor.

* Çoğu zaman ruhumuzla bağlantı kurmak için korkuyoruz. Genellikle toplumsal yargılardan, hal böyleyken de olduğumuz kişi olarak değerli olduğumuz da bize söylenmiyor. Sessizlik ve dingin olma hali kendimizle tanıştığımız haller bu da iyileşme yolunda en basit yol.

* Hep bir mücadele, koşma hali var. Sormak lazım " Ben niye bu kadar koşuyorum ?" İşte burada devreye meditasyon, dinginlik hali giriyor; bu da özümüzü bulmak el sıkışmak için mükemmel bir fırsat.
Bu deneyimdeki en önemli yere geliyoruz, benim hissettiğim her yer yemyeşil, sular akıyor, kelebekler uçuyor.



Haydi ;

Hayatımızda yer etmiş kalıpları ya da kodlamaları tespit edip söylememiz gereken altın kelimelerimiz ;
"Geçmişime bakma korkumu SERBEST BIRAKIYORUM…AFFEDİYORUM…İLAHİ AKIŞTAYIM."
Beden ve evren mesajı hemen alıyor, ben de havada iletildi oku ile gittiğini hayal ediyorum.
İçim de bir rahatlık, göz yaşlarım akmış, ruhumu yıkamış kocaman bir oh çekiyorum. Sırf ben değilim bu hal içinde. Diğer davetliler de kendi duygularında ve iyileşme süreçlerinde ve hepimiz mutluyuz çok şükür.

Yarın;
Ayşe Kızılöz ile "İlişki Sanatı -Deri'ndeki Sen"