Kadınların en büyük sorunu: Ödem
MODA HABER

Kadınların en büyük sorunu: Ödem

Diyet Koçu, Zayıflama Uzmanı ve ”Kız Gurusu” kitabının yazarı Meltem Şarkışlalı’ile röporajımız devam ediyor... Bir önceki söyleşimizde, güzellik ve kilo vermenin formülleri ile ilgili kadınsal sorularımı yöneltmiştim. Şimdi ise konumuz: Ödem.

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Mayıs 2016

Biraz ödemden ve rahatsızlıklarından bahseder misin?
Hücrelerin fazladan su tutması ile oluşan ve rahatsızlık veren şişlik halidir. Özellikle de sıcak günlerde kadınların kâbusudur. Ancak ödem her zaman ciddi bir hastalığa bağlı da ortaya çıkmayabilir. Sadece yanlış beslenmekten kaynaklanan ödem durumları da sıkça yaşanmaktadır.

Şişkinlik ile "Kilo mu aldım?" endişesi yaşayan kadınlar için Sevgili Meltem Şarkışlalı'dan özel formüllerin tariflerini aldık.

Peki, neden oluşur? Tedavi için neler öneriyorsun?

Fazla kilolu kişilerin genelinde vücutta ödem sorunu görebiliyoruz. Ödem sorunu olan hastalarımıza şişkinlikten kurtulmak için kahvaltıda probiyotik yoğurt, iki dilim taze veya konserve anana, günde iki-üç litre kadar sıvı öneriyoruz. Gün içinde de bitki çayı olarak özellikle karanfil ve tarçın ile yapılmış çayları tüketmelerini tavsiye ediyoruz.

Pratik ve uygulanabilir başka neler önerirsin?

Yapılışı kolay ve yağ eriten, metabolizmayı hızlandıran çay günde üç kez tüketilebilir.
Tarifi;

1 adet limon
2 dilim taze zencefil
1 adet salatalık
Taze adaçayı karışım 10 dakika sıcak suda bekletilerek içilir.

Yağ yakımını hızlandırmak için de sabah ve akşamları bir tatlı kaşığı pul biber, yoğurt ve limon karıştırılarak tüketilir.

Sağlık dolu günler dileğiyle Meltem Sarkışlalı'ya teşekkürler…