Karl Lagerfeld’in anısına
MODA HABER

Karl Lagerfeld’in anısına

Mart sayımızın hazırlıklarında sona yaklaşmış ve Dilan Çiçek Deniz ile Chanel özel kapak çekimi yapmaya karar vermişken geldi Karl Lagerfeld’in ölüm haberi...

GÜNCELLEME TARİHİ: 6 Mart 2019

Uzak bir akrabamı kaybetmiş gibi oldum, sesim düştü, moralim bozuldu, adeta fonksiyonlarım durdu. Bazı insanlar vardır yeteneklerine ek olarak zamanın ötesinde bir bakış açısı, iyi insani ilişkiler ve bolca da şans eşliğinde isimlerini 'altın harflerle' dünya tarihine kazırlar. Bunlardan biri hiç kuşkusuz Karl Lagerfeld'di. Her sezon aksatmadan gittiğim Paris moda haftalarının en heyecan verici defilesini, daha doğrusu moda şovunu hazırlayan oydu. Grand Palais, onun sayesinde bir ormana, uzay istasyonuna, denizden casino'ya, daha nice hallere bürünmüştü!

'Acaba bu sefer Karl bize ne sürprizler hazırlamıştır?' diye nefesler tutularak girilirdi müzeden içeri. Chanel Ailesi'nin, kaybından sonra Karl Lagerfeld'i egale eden sürprizler hazırlayacağına inanıyorum ama Chanel 2017 Resort sunumu, Küba'nın dünyaya yeniden açılışına denk getirerek Havana sokaklarında, balkonlardan sarkan Kübalıların coşkusu eşliğinde, eminim bir tek onun dehasıyla gerçekleşebilirdi... Ne bu ne de diğer hiçbir başarısı, moda camiası ve gelecek tasarımcılar tarafından unutulmayacak.


Cem Lokmanhekim'le 2003 Paris seyahatimizde Karl ile rastlaştığımızda

Lagerfeld'in hazırladığı son koleksiyonlardan Chanel 2019 İlkbahar/ Yaz tasarımlarını genç oyuncu Dilan Çiçek Deniz'in giymesi çok anlamlı oldu; enerjisiyle yeni nesil Chanel kadınlarından biriydi ne de olsa. Bu koleksiyonun Dilan ve onun gibi özgür ruhlu kadınlar için biçilmiş kaftan olduğunu düşünüyorum.

Yepyeni ilhamlarla dolu bir İlkbahar sayısı karşınızda, keyfini çıkarın!