Gerçekten istiyor musunuz yoksa heves mi ediyorsunuz?
MODA HABER

Gerçekten istiyor musunuz yoksa heves mi ediyorsunuz?

Kilo vermek için bana gelen bir danışanım var. Vücudunda kilo şeklinde hangi duyguları biriktirdiğine ve bunları ifade ederek nasıl boşaltabileceğine bakıyoruz. 3 haftadır ona çeşitli uygulamalar veriyorum.

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Ağustos 2012

Ona göre bütün uygulamaları yaparak geliyor, bana göre ortada tamamlanan hiçbir uygulama yok. Ya uygulamayı yanlış anlamış, ya unutmuş, ya eksik yapmış ya da benim söylediğimi değiştirip kendi istediği başka bir şeyi yapmış.

Üç hafta boyunca bu durum değişmeyince artık dayanamadım ve sordum. "Sen gerçekten kilo vermek istiyor musun? Göstergelere bakarsak bana istiyormuş gibi görünmüyorsun..."

Ama ile başlayan klasik itirazları ve mazeretleri şöyle bir dinledikten sonra ona şunu sordum: "Kilo verince ne olacak? Yani neden kilo vermek istiyorsun?" Buna net bir yanıt veremedi. İki haftadır aynı soruyu soruyorum ve hâlâ bir yanıt alabilmiş değilim.

"Peki kilo vermezsen bunun sana ne faydası var?" diye sordum.

* Kilo vermezse, başarısızlıklarının mazereti o değil kiloları oluyormuş. Mesela bir erkek onu terk ederse "Ben kiloluyum ondan terk etti" diyerek en azından kendini rahatlatabiliyormuş.

* Bu haliyle bile her gün birkaç erkek kendisinden hoşlandığını belirtiyormuş. Bir de kilo verse gelen erkeklerle nasıl başa çıkarmış.

* Kilo, cinsel cazibesini biraz gölgelediği için, erkeklerin onu ilk anda cinsellik için istemesini engelliyormuş.

Neden kilo vermek istediğini bir türlü bulamayan danışanımın kilo vermemek için yukarıdakiler gibi birçok nedeni vardı. "Bu durumda ben olsam ben de vermem(!)" dedim, niye vereyim ki?

Bir şeyi gerçekten istiyor musunuz yoksa ona heves mi ediyorsunuz? Bunu anlamanın en kolay yolu, o şeyi elde etmek için gösterdiğiniz gayrettir. Çok istediğinizi söylediğiniz halde bir türlü olduramıyorsanız o şeyin olmamasından ne faydanız var, bir de ona bakın.