Sevgilinizi yoktan var edin
MODA HABER

Sevgilinizi yoktan var edin

Verdiğim eğitimlerde kadınlardan "Bana uygun erkek yok" sözünü sık sık duyuyorum. Buna inananlar beni de inandırmak için ellerinden geleni yapıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Ekim 2012

Ben de onlara şunu söylüyorum: "Senin görememiş olman, yok olduğu anlamına gelmiyor". Sizi amacınızdan uzaklaştıran tek taraflı genellemelere, "engelleyen inançlar" denir. "Bana uygun erkek yok" gibi engelleyen inançlar burnunuzun dibindekini bile görememenize neden olabilir. Bakın anlatayım:

Yıllar önce benden yaşça büyük bir kız tanımıştım. İlişkilerimde sıkıştıkça bir abla gibi ona danışırdım. Bir gün beni aradı ve birlikte Kemancı'ya gitmeyi teklif etti. Kemancı o zamanlar İstanbul'un en popüler rock barlarından biriydi. Ben de sadece ikimiz gideceğiz zannettim. Buluşma noktasına geldiğimde benim gibi ilişkilerinde sorun yaşayan dört erkek arkadaşını daha oraya getirdiğini gördüm. Böylece bir kız, beş erkek gittik Kemancı'ya.

Görünüşüm içeridekilere hiç benzemiyordu. Saçlarım kısacıktı, gözlüklüydüm, üzerimde de renkli bir gömlek vardı. İçeridekilerin ise çoğu uzun saçlıydı, gözlüksüzdü ve çoğunlukla kurukafalı siyah t-shirtler giyiyorlardı. Oradakilere benzemediğimi düşündüğüm için "Buradaki kızlar bana bakmaz" dedim.

Bütün gece bir platformun üzerinde dans ettik. Akşam Kemancı'dan çıkarken, bizi getiren arkadaşım bana döndü ve dedi ki: "Hakan, sağ tarafında iki tane kız bütün gece sana bakıp durdu. Sen kafanı bir kere bile çevirip o tarafa bakmadın." Söylediğinin doğru olup olmadığını bugün bile bilmiyorum ancak doğru olduğuna emin olduğum bir tek şey var: O gece sağ tarafa gerçekten hiç bakmamıştım. Kemancı'daki kızlar bana bakmaz diyerek reddedilmekten de korkup sadece sol tarafımdaki arkadaşlarımla dans etmiştim.

Bu olaydan birkaç sene sonra da şöyle bir şey yaşadım. Çalıştığım bir şirkette çok hoşlandığım bir kız vardı. Onu çok güzel buluyordum ama yine "Bu kız bana bakmaz" diyordum. Kahve molalarında denk geldiğimizde onunla sohbet etmekten büyük keyif alıyordum. Beş altı ay böyle kısa sohbetlerle geçti. Bir gün bütün cesaretimi toplayıp ona "Senden çok hoşlanıyorum" diye bir mesaj attım. Şöyle bir yanıt geldi: "Ben senin peşinden altı aydır koşuyorum. Senden karşılık göremeyince tam vazgeçmişken, bu mesaj gelince çok şaşırdım". Ben de çok şaşırmıştım tabii.

Emindim çünkü bana bakmayacağından... "Bana bakmaz", "Bana uygun erkek yok" gibi engelleyen inançlar kendi koyduğunuz duvarlar gibidir. Bu duvarların arkasını görebilmek için onları yıkmanız, güçlendirenlerle değiştirmeniz gerekir. "Olmaz"a odaklandığınız için diğer ihtimalleri göremez olursunuz. Burnunuzun dibinde size bakarak dans edenleri, aynı iş yerinde peşinizden koşanları bile göremezsiniz. Artık inançlarınızı değiştirme ve sevgiliyi yoktan var etme zamanı!