Dilara mı, Gülseren mi?
MODA HABER

Dilara mı, Gülseren mi?

Reyting rekorları kıran Paramparça dizisinin iki kadın karakteri arasında seçim yapacak olsaydınız hangisini seçerdiniz?

GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Eylül 2015

Bir tanesinin sizin arkadaşınız olmasını isteseydiniz bu hangisi olurdu?
Ya da daha da derine inerek sorayım: Siz hangisi olmak isterdiniz?
İkisi de anne.
İkisi de güzel kadınlar.
Sevme biçimleri farklı olsa da ikisi de çocuklarını seviyorlar…
Biri Cihan'la evli, diğeri Cihan'ın sevdiği kadın…

Biri Dilara…
Güzel, hırslı, zengin, çok akıllı değil ama zeki, belirli kurallarla belirli bir çevrede büyümüş, dominant, inatçı, iş bitirici, 0 beden, soğukkanlı olsa da ani çıkışları var…

Sevgi ve aşk kelimelerini uluorta kullanmayacak kadar kuralcı bir kadın Dilara. Çocuklarına ve eşine karşı eski tip anneler gibi "Elalem ne der" argümanının arkasına sığınmasının sebebi ise "Seni kaybetmekten korkuyorum/ Sana bir şey olmasından korkuyorum/ Senin üzülmenden korkuyorum" gibi cümlelerin güçsüzlük belirtisi olduğunu düşünmesi… Babalarımız gibi belki de… Hani onlar da sarılmazlar çok istedikleri halde… Ya da gençliğimizde arabayı gizlice kaçırdığımızda aşırı sinirlenirdi hani ve biz "Araba için amma bağırdı yahu" derdik. Aslında tüm o sinirin nedeni bize kötü bir şey olması korkusuydu ya hani… İşte Dilara öyle bir kadın. Duygularını ifade edemiyor. Başka gerekçelerin arkasına saklanıyor. Evet, hırsı da giriyor devreye ama kadın kendince seviyor kocasını. Kilit kelime de burada zaten: KOCASI!..

Diğeri Gülseren…
Güzel, çalışkan, akıllı ya da zeki değil, inatçı, ahlak kurallarına bağlı ama gündelik hayatın tüm kurallarından uzak, fedakâr, iyi kalpli, çocuklarını çok seviyor, çok ilgili ve fakat kendi büyüttüğü kızın karakterini bile henüz anlayamayacak kadar kopuk aslında annelikten, doğru kararlar veremiyor, doğru yerde doğru tepkileri veremiyor, sürekli ani çıkışları var, Cihan'ı sevdiği halde o sevgiye sahip çıkamıyor… Yetersiz bir kadın Gülseren ve erkeklerin doğasında bulunan "Ben bu kadını korumalıyım" güdüsünü su yüzüne çıkarıyor. Ayakları üstünde duruyormuş gibi görünse de elini attığı her işi batırıyor arkadaşlarından ve Cihan'dan aldığı onca desteğe rağmen. Belki kendini daha iyi ifade etse her şey daha kolay olacak. Kötü değil ama gereksiz bir şekilde iyi.

Bunları yazınca biraz "Dilaracı" gibi durdum biliyorum ama değilim. Evet, bize "Öncelik ve hak evli olanındır" diye öğretildiği için belki biraz Dilara'nın tarafını tutuyorum. Kadın 20 senedir evli neticede Cihan'la. Gülseren ortaya çıkana kadar öyle ya da böyle devam eden bir evlilikleri vardı. Sanırım evliliğe olan saygım beni biraz Dilara'nın tarafına itiyor…

Ya da ben de tıpkı Dilara gibi sadece sinirlendiğinde ağlayan bir kadın olduğum için Dilara bana daha yakın geliyor. Belki de ben de Dilara gibi üzülmektense sinirlenmeyi tercih ettiğim için onu daha yakın buluyorum kendime ama Gülseren'e de uzak değilim. Bende bile bir "Onu korumalıyım" duygusu uyandırıyor Gülseren…

En yakın arkadaşınız Dilara olsaydı "O da kocasını zamanında daha çok sevseydi" der miydiniz merak ediyorum.

Eğer siz Dilara olsaydınız; şiddetli geçimsizlikten mi ayrılmayı tercih ederdiniz 20 senelik kocanızdan yoksa her işi yüzünü, gözüne bulaştıran ve size göre sizinle boy ölçüşemeyecek başka bir kadın yüzünden mi?

Siz eğer Gülseren olsaydınız ve tüm masum duygularla evli bir adamı sevseydiniz; o adam her şeyi göze alarak size geldiğinde onu reddeder miydiniz herkesin hayatını daha zora sokmak pahasına?
Ben şahsen taraf tutmuyorum ama Dilara sanırım bana daha yakın… Evet, sahtekâr Dilara biraz ama hangimiz sevgilimizi, kocamızı elimizde tutmak için ya da ilişkilerimizdeki krizleri çözmek için gözyaşına, ufak tefek oyunlara ve bazen büyük oyunlara başvurmadık ki?

Kocası kızınıza "Gülseren'i seviyorum" deseydi ne hissederdiniz?

İkisi de kadın…
İkisi de anne…
İkisi de güzel…
İkisi de kendince haklı…
İkisi de zaman zaman yalana başvuruyor…
Çok merak ediyorum sizce hangisi haklı ve hangisinin hakkı?
Hadi bir anket yapalım:
Dilara mı, Gülseren mi?
Ve çok merak ediyorsanız:
Bence Cihan!