Gabriela Hearst'ün İlk Chloé Koleksiyonu
DEFİLE

Gabriela Hearst'ün İlk Chloé Koleksiyonu

Kreatif Direktör Gabriela Hearst’ün Chloé için yaptığı ilk koleksiyonu Paris Moda Haftası kapsamında sunuldu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Mart 2021

Başka bir zamanda, Chloé'deki yeni bir tasarımcının ilk koleksiyonu Paris Moda Haftası'nın en gözde bileti olacaktı, ancak bunlar sıradan zamanlar değil. Bunun yerine, Fransız moda evi Sonbahar/Kış 2021 koleksiyonunu Paris'te Saint-Germain'in ıssız sokaklarında podyuma çıkardı.

Bu koleksiyon, sadece birkaç ay önce Natacha Ramsay-Levi'nin yerine geçen Chloé için Gabriela Hearst'ün ilk çıkışını değil, aynı zamanda Fransız moda evinin kurucusu Gaby Aghion'un doğumunun yüzüncü yıl dönümünü kutlayan bir koleksiyondu.

Moda evi şov notlarında "Gaby'den Gabi'ye, kadınlığı kendi zamanları bağlamında yorumlayan iki hırslı kadın" diye açıkladı. "Ve Gabi'den Gaby'e, 'Eviniz emin ellerde' güvencesi."

Hearst, Chloé için hazırladığı ilk koleksiyonunun, moda evinin sürdürülebilirlik planlarını 2025'e kadar uygulanmasından bir yıllık yeni bir zaman çizelgesine kadar hızlandıran "sürdürülebilirlik ve daha büyük iyiye olan bağlılıktan haberdar ve ilham aldığını" açıklıyor. Hearst, muhtemelen markayla ilişkilendirdiğiniz her şeyi özümsedi ve diz üstü silüetler ile trikolarda seramik düğmeler, fistolu manşetler gibi düşünceli detayları tercih ederek kendi tarzını yarattı.

İlk Chloé çabasının son sonbahar koleksiyonundan dört kat daha sürdürülebilir olduğunu gururla belirtti ve kaşmir parçaların yüzde 80'ini geri dönüştürülmüş ipliklerden yaptı.

Genellikle Chloé'nin en ünlü tasarımcılarından biri olan Karl Lagerfeld ile ilişkilendirilen Broderie Anglaise de yeniden tasarlandı, triko ve deri olarak klasikten çağdaşa dönüştürüldü.

Sezonun motifi, New York'ta tasarlanan ve doğal malzemeler kullanılarak zanaatkar bir teknik kullanan renkli bir ebru efektidir; böcekler dünyasında kitlesel yok oluşa dair farkındalığı artırmak için kazaklar ve eşarplar üzerinde karmaşık bir intarsia kelebeği belirir.

Uruguaylı geçmişine bir selam olarak ultra yumuşak, geri dönüştürülmüş kaşmir ve çok renkli çizgilerle tanımlanan Hearst'ten beklediğiniz gibi güçlü bir triko teklifi vardı.

Koleksiyonun rahat ama şehirli havası, yanlarda deri ve yün tülden elbiselere bağlanan trençkotlar ve özel yapım ceketleri de sergiledi.

Hearst, "İlk lüks el çantam Chloé Edith çantaydı ve hala sevdiğim ve saygı duymak istediğim bir parça" dedi.

Bu sezon Edith çantası, orijinal tasarımına sadık kalarak, geri dönüştürülmüş kaşmir veya geri dönüştürülmüş jakarlı çantalar dahil olmak üzere yeni stillerle yeniden yayınlandı ve ayrıca bir mini versiyon, bir taşıma çantası ve bir doktor çantası da var.