Couture'un Yeni Ustaları: Sacai x Jean Paul Gaultier
DEFİLE

Couture'un Yeni Ustaları: Sacai x Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier ilk tasarımcı iş birliğini Sacai'nin kurucusu Chitose Abe ile haute couture olarak gerçekleştirdi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Temmuz 2021

Haute Couture Haftası yeniliklerle doluydu: Kerby-Jean Raymond, resmi takvimde gösterilen ilk Siyah tasarımcı oldu ve Demna Gvasalia, 53 yıl sonra orijinal moda evlerinden Balenciaga'da ilk couture koleksiyonunu sundu. Ama aynı zamanda pek çok açıdan statükoya bir dönüş oldu. Moda seti, Chanel, Armani Privé, Dior ve daha pek çok markanın en yeni seçkin couture koleksiyonlarını izlemek için bir yıldan fazla bir süre sonra ilk kez Paris'te bir araya geldi.

Jean Paul Gaultier, haute couture moda haftasında merakla beklenen koleksyionlardan biriydi. Ocak 2020'de 50 yıllık moda çalışmalarından sonra oldukça şifreli bir Instagram gönderisinde emekli olduğunu açıklamasının ardından Gaultier, markasının sezonluk işbirlikleriyle devam edeceğini açıkladı. İlk iş birliği Sacai markasının kurucusu Chitose Abe ile gerçekleşti.

İyi bir ilişkinin tüm ayırt edici özellikleri zaten oradaydı: Tartan ve çizgilerin karşılıklı sevgisi, tek tip giyinme, takım elbise ve cinsiyetsiz stile modern bir yaklaşım. Bu iki aklın buluşması için "Gerçekten şaşırdım" diyen Abe, yalnızca ortaklık hakkında şunları söylüyor: "Jean Paul tarafından çaya davet edildim ve toplantı çok kişisel ve samimiydi. Konuşma gerçek ve organik hissettirdi." dedi.

Abe, koleksiyonu tasarlama yaklaşımını şöyle açıklıyor: "Başından beri Jean Paul'ün arşivlerine atıfta bulunmak istediğimi biliyordum. Arşiv parçalarını görmeden önce bile neyin göründüğünü kafamda biliyordum." diyor.

Muhtemelen, Gautlier'in Madonna tarafından popüler hale getirilen ikonik 1984 koni sutyeni listede üst sıralarda yer aldı. Bir korse üzerinde, dekonstrüksiyonu yapılmış ince çizgili lacivert etek takım elbise, straplez ten rengi trençkot elbise ve hepsi lacivert ince çizgili kabarık bir kaban üzerine katmanlı başka bir korse üzerinde ortaya çıktı.

Abe'nin couture'a ilk girişi, iyi uygulanmış, iki moda zihninin gerçek bir buluşmasıydı, ancak Japon tasarımcı için tamamen yeni bir deneyim değildi. "Bir hazır giyim markası için Sacai de biraz karmaşık bir şekilde üretiliyor ve biz de sadece sipariş edilenleri üretiyoruz, bu yüzden bazı açılardan couture üzerinde çalışmak o kadar da yabancı gelmiyordu. Ancak el işlemesi, bazı süslemelerin kullanımı gibi hazır giyimde elde edilemeyen teknikler ve detaylar vardı." diyor.

32 görünümlü koleksiyon, hem Abe hem de Gaultier tarafından podyumda bir yürüyüşle sonuçlandı.