Chanel Métiers d'art 2021/22 Koleksiyonu İtalya'da Mola Verdi
DEFİLE

Chanel Métiers d'art 2021/22 Koleksiyonu İtalya'da Mola Verdi

Chanel, pandemiden bu yana ilk kez zanaatkarlıkla hazırlanmış Métiers d'art gösterisini yeniden yollara çıkardı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Haziran 2022

Chanel'in Floransa'ya giden Métiers d'art 2021/2022 koleksiyonu, tarihi Stazione Leopolda tren istasyonunda 1.000 misafirin önünde sergilendi.

Kreatif Direktör Virginie Viard, Chanel'i Floransa'daki Métiers a'Art 2022 gösterisi için 19. yüzyılın başlarından kalma bir tren istasyonu olan Floransa'daki tarihi Stazione Leopolda'ya götürdü. Chanel büyükelçileri Penélope Cruz, Caroline de Maigret ve Angèle de dahil olmak üzere konuklar, moda evinin yönetmeni ve arkadaşı Sofia Coppola ile birlikte gösteriye katıldı. İtalyan aktrisler Coco Rebecca Edogamhe, Linda Caridi, Fotini Peluso, Alma Noce ve Caterina De Angelis, Viard'ın son koleksiyonunu sunmasını izlemek için onlara katıldı.

Gösteriye REMEMBERS'ın animasyon filmleri başlattı ve izleyicileri yeni koleksiyona kaptırdı. Renkli karakterler, Chanel ve Floransa'nın geleneksel dünyalarını keşfetti; izleyicilerin tam olarak bunu yapmaya davet edildiği şey buydu. Tarihi Chanel çiçeğinin büyük boy versiyonları, podyumda bulutlar gibi uçuşarak, REMEMBERS'ın sunduğu rüya gibi ortamı misafirler için gerçeğe dönüştürdü.

Rönesans döneminin tarihi sanat eserlerine ve mimarisine ev sahipliği yapan Floransa, yeni koleksiyonu sunmak için mükemmel bir yer oldu. Stilistik parçalar, daha dolgun eteklere sahip dar korsajlar, hacimli ve ağır katmanlar ve emaye düğmeler gibi Rönesans dönemine ait unsurları bünyesinde barındırıyordu. Modeller mor ipek ve kalın altın, gümüş ve inci kolye katmanlarıyla kaplandığından, koleksiyon özellikle Rönesans kraliyetinden öğeler içeriyordu. Bununla Chanel, geleneksel imzasını temel parçası olan uzun siyah bir kurdele ile koleksiyona dahil etmeyi başardı.

Gösterinin ardından konuklar başka bir odaya davet edildiğinden koleksiyonun detaylarına daha fazla ağırlık verildi. Büyük bej perdelerle dekore edilmiş ve renkli mücevherli düğmelerle süslenmiş mekan, yeni koleksiyonun Rönesans benzeri vizyonunu yansıtıyordu. Konuklara daha sonra Le Feste Antonacci ve şarkıcı Angèle'nin performansları, ardından Peggy Gou ve Wladimir Schall'ın DJ setleri sunuldu.