Kahvaltıda Hangi Meyveleri Yemelisiniz?
Simay Keskintepe
Greyfurt
Turunçgiller, anti-inflamatuar ve güçlü vücut detoksifikasyonu sağlayan zengin bir C vitamini, lif ve potasyum kaynağıdır. Greyfurt, büyük miktarda flavonoid naringenin içerir, bağırsak mikrobiyomunu iyileştirmeye ve bunun sonucunda kilo vermeye yardımcı olduğuna inanılır. Ancak içinde neredeyse hiç şeker yoktur, bu nedenle kan şekerinde ve ekstra kalori konusunda endişelenmemelisiniz. En önemlisi, greyfurttaki aktif maddelerin bazı ilaçlarla aynı anda tepkimeye girdiğini unutmayın, herhangi bir ilaç kullanıyorsanız, doktorunuza danışmanız daha iyidir.
Elmalar
Elmalar lif, C vitamini, antioksidanlar ve antiviral ve antibakteriyel özelliklere sahip olan flavonoid quercetin açısından zengindir ve mevsimsel alerjilerden muzdarip olanlar için de faydalı olabilir. İdeal bir kahvaltı seçeneği, bir elma ile yulaf ezmesi olacaktır: yulaf lapası, vücudu yavaş karbonhidratlarla ve meyveyi, lif ve vitaminlerle doldurur ve uzun süre açlık hissini de yok eder. Bu arada, beslenme uzmanları elmanın kabuğunu soymamayı tavsiye ediyor, çünkü besinlerin çoğu içinde bulunuyor.
Kahvaltıda Hangi Meyveleri Yemelisiniz?
Kivi
Bir başka harika kahvaltı seçeneği de kivi . Kiviler, proteinleri parçalamak ve yiyecekleri sindirmeyi kolaylaştırmak için gerekli olan C vitamini ve lif ile birlikte aktinidin enzimi açısından alışılmadık derecede zengindir. Aktinidine ek olarak meyve asitleri de sindirime yardımcı olur. Kahvaltınıza kivi eklerseniz midenin hazımsızlığını unutabilirsiniz.
Muz
Muz, bağırsak sağlığı için gerekli olan nişasta içerir. Ayrıca muz, B vitamini, potasyum,magnezyum açısından zengindir; beyin, kalp ve sinir sisteminin düzgün çalışması için faydalıdırlar. Muzun kalorisi oldukça yüksektir, bu yüzden uzun süre açlığı giderir, asıl mesele uzaklaşmamak ve günlük kalori alımınıza uyduğundan emin olmaktır.