Saf Kolajen
Kolajen için belli bir noktada hepimiz bir çok arayışa düşüyoruz. Peki kolajeni doğal yollarla alabileceğiniz bir seçenekden size bahsetsek ne dersiniz? Kemik suyu kemiklerden (et, kümes hayvanları veya balık gibi) güçlü bir et suyu elde etmek için uzun süre ateşte pişirilir. Uzun kaynamanın bir sonucu olarak, içlerinde bulunan bağ dokusu ve kemik iliği bir sıvı oluşturur. Kulağa çok iştah açıcı gelmiyor, ancak ortaya çıkan sıvı aslında temel besinlerin bir deposu, neredeyse ebedi gençliğin de kaynağı. Et suyu ne kadar uzun süre pişirilirse, bağ dokusundaki ana protein olan kolajen de o kadar besleyici hale gelir. Temel olarak kemik suyu, Botoks enjeksiyonlarına gastronomik bir alternatiftir.
Vücuttaki kemik kolajeni amino asitlerde parçalanır: prolin, lisin, arginin, glisin ve glutamik asit. Deri hücrelerini, kemikleri ve eklemleri oluşturan tüm proteinlerin yapı taşlarıdır. Yaşlandıkça vücudun doğal olarak gerekli miktarda kolajeni üretmesi zorlaşır. Bu noktada ilk kırışıklıklar yüzde belirir, eklemlerde hassaiyet oluşur, kemikler kırılgan hale gelir. Bu nedenle, et suyu beslenme uzmanları tarafından çok sevilirken doyurucu ve lezzetli olması bir üstüne yaşlanma karşıtı etkiye sahip olmasıyla harika bir kolajen desteği yapar onu. Eklemleri güçlendirir ve elastik bir cilt sağlar. Popüler takviye ürünleri ve kozmetik pazarı boyunca bile tavsiye edilen kolajen tozu, işlenmiş kıkırdak ve eklem dokusun başka bir şey de değildir aslında.
Kendi kolajen deponuzu yapın:
Et suyunun 8 ila 72 saat arasında pişirilmesi tavsiye edilir. Ne kadar uzun pişerse o kadar iyi olacaktır. Zevkinize göre havuç, soğan, baharat ekleyebilirsiniz. Hazırlanan et suyunu buzdolabında kapaklı cam kavanozlarda 5-7 gün saklayabilirsiniz ve ayrıca porsiyonlar halinde sonrasında tüketmek için dondurulabilir.