Cildimizi yaza nasıl hazırlamalıyız?
GÜZELLİK

Cildimizi yaza nasıl hazırlamalıyız?

Mevsim değişikliklerinden en çok etkilenen cildimizi doğru yöntemlerle korumamız çok önemli. Kıştan çıkan cildinizi yaza hazırlamak için bazı noktalara önem vermek gerekiyor. Soğuk kış aylarından sonra cilt üzerinde olumsuz etkilere rastlamak mümkün. Cilt

GÜNCELLEME TARİHİ: 5 Nisan 2019

Belli aralıklarla detaylı cilt bakımı yapmak önemlidir. Ayrıca günlük ve haftalık bakımları da kendiniz düzenli olarak yapmalısınız. Yaza girerken ve güneşe çıkacak olan cildinizi korumanız için bazı püf noktaları hazırladık.

Yaza geçişte cilt bakımı nasıl olmalı?

-Öncelikle kış aylarının cildiniz üzerinde bıraktığı etkileri silmelisiniz. Kuruyan cildinize nem bakımı yapmanız önemli. Ciltteki su kaybı nemsizliğe yol açarak ince çizgiler ve kırışıklığa neden olur. Su bazlı cilt bakım ürünlerini tercih etmeniz bu noktada büyük önem taşıyor. Temizleme ve nemlendirme işlemlerini su bazlı ürünlerle yapmanızı öneririz.



-Cildinizde renk eşitsizlikleriniz varsa CC kremleri hayatınıza sokmalısınız. Kışın kullanılan BB kremler yaz aylarında yerini daha hafif yapılı olan ve cilt tonunu eşitlemeyi amaçlayan CC kremlere bırakıyor. Şimdiden nemlendirici özellikli ve hatta güneş koruyucu içeren CC kremleri kullanmaya başlayabilirsiniz.

-Cildinizde sivilce sorunu varsa buna uygun ürünlerle tedavi amaçlamalısınız. Eğer geçmeyen ve sayıları gittikçe artan sivilcelere ya da izlere sahipseniz doktor muayenesine giderek gerekli tedaviyi yaz gelmeden uygulamalısınız. Güneş ışınları sivilceleriniz üzerinde olumsuz etkiye neden olabilir. Bu nedenle bariyer görevinde ürünler tercih edilmelidir.

-Cildinizde lekeler mi var? Zaten ya kış fark etmeksizin kullanmanız gereken güneş kremlerini mutlaka hayatınıza sokmalısınız. Bu lekelerin iyice çoğalması ya da daha da koyulaşmasını istemiyorsanız güneş kremi kullanımını ihmal etmemeniz son derece önemlidir.



-C vitamini başta olmak üzere beslenmenize önem vermeniz cilt bakımı üzerinde oldukça etkilidir. Kullanacağınız ürünler içerisinde C vitamini içerenleri tercih edebileceğiniz gibi meyve ve sebzeleri de bol miktarda tüketmelisiniz. Ayrıca bol bol su tüketmeyi alışkanlık haline getirmeniz, yazın daha da arttırmanız gerekir.