En iyi serumlar
GÜZELLİK

En iyi serumlar

Gözle görülür bir değişime yol açan bu serumlar, içerdikleri aktif maddeler ile bilimin anti-aging’e kazandırdığı birer mucize niteliğindeler.

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Nisan 2019

SERUM İLE LOSYON ARASINDAKİ FARK NEDİR?
"Gerçekten her ikisine de ihtiyacım var mı?" diye sorabilirsiniz. Eğer bir cilt problemiyle uğraşıyorsanız cevap; "Kesinlikle evet!" Serumlar, losyonlar ve kremler bazı benzerlikler taşısalar da, aslında cilt problemleri üzerinde farklı güçlere sahiplerdir. Serumları, temel amaçları konsantre içerikleri cilde ileterek fiziksel bir değişim sağlamak olan uzmanlar olarak düşünebilirsiniz. Bu içeriklerin en popülerleri ise cildi aydınlatan C vitamini ve kolajen üretimini başlatan peptitler.

Serumlar, yapı olarak daha ince olsalar dahi, standart yüz kremine göre çok daha konsantre ve etkilidirler. Dermatolog Joshua Zeichner, cildinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız farklı içeriklere sahip (hidroksi asitler, C vitamini, retinol) serumları denemenizi ve hangisinin fayda sağladığını keşfetmenizi öneriyor. Fakat bu deneme esnasında, aynı gün içinde sabah ve akşam farklı içerikleri karıştırmamanız gerekiyor.

Serumun etkisini daha da artırmak için, ardından mutlaka bir losyon ya da krem uygulamanız şart. Çok sayıda farklı aktif içerik barındıran serumlar ortak bir hedefte buluşuyorlar; dolgun ve sağlıklı bir cilt için nem ve onarım sağlamak. Son bir öneri: Yağ molekülleri içeren yeni yağ serumlarının ciltte daha iyi emilmesi için normal rutinin aksine, yüz kreminin ardından serum uygulayarak cilt bakımının son adımını tamamlayın.

DÜZLEŞTİRMEK İÇİN
Botoks işlemini desteklemek üzere kullanabileceğiniz Perricone MD Acyl-Glutathion Essential Fix Deep Crease erum, kaş ve alın bölgesindeki zorlu mimik çizgilerini yumuşatma gücüne sahip.

GENÇLEŞMEK İÇİN
Dermatologlar tarafından sıkça önerilen SkinCeuticals C E Ferulic, ciltte anında sıkılaşma yaratıyor. Serum içerisindeki vitamin ve asitler cilde kaybettiği canlılığı kazandırıyor.