Eser elementlerin gücü
GÜZELLİK

Eser elementlerin gücü

Hormeta markasının sahibi ve CEO’su Géraldine Bouchara, kişiselleştirilmiş cilt bakım ritüelinde farklı ihtiyaçlara çözüm sunan bir disiplinle ilerliyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 30 Nisan 2019

Pelin Hasçalık

Cilt bakımı ve güzellik ürünlerine duyduğunuz ilginin temelinde ne var?
Bu aslında harika bir aile hikayesi! Dedem bir ilaç firması olan Bouchara Laboratuarları'nın kurucusudur. Babam ilk olarak onunla çalışmaya başladı ve daha sonra Uriage Laboratuarları'nı satın alarak geliştirdi. Ben de doğal olarak onların izinde ilerledim. 2014 yılında ailemiz Hormeta Laboratuarları'nı satın aldığında, kurucusu tarafından başlatılan çalışmalara ve markanın gerçek özünü, uzmanlığını geliştirme ilkesine sahip çıktık.

Hormeta'yı özel kılan nedir?
Hormeta, İsviçre'nin en iyi saklanan sırlarından biri. Orijinalliği, yüksek kaliteyi ve bilgiyi birleştiren, ileri teknoloji ürünü İsviçre kozmetik laboratuarı ve aile şirketi. Biz eser elementlerin kullanımı konusunda uzmanız. Bu sayede, kadınlara ışıltılı bir cilt, doğal ve rafine bir güzellik sunmayı hedefliyor, özgün güzellik ritüelleri yaratmalarını, verimli bir cilt bakımına ve benzersiz uygulama zevkine sahip olmalarını sağlıyoruz.

Farkımız önce uzmanlığımızdan geliyor. Yılların araştırma ve birikimiyle beş eser elementi birleştirdik; çinko, manganez, bakır, magnezyum ve silikon. Derinin iyileşmesi için bir araya getirilmiş olan Oligocos-5, ciltteki nemi artırır, bariyer fonksiyonunun takviyesine katkıda bulunur, serbest radikallere karşı cildi korur ve cildin yenilenip iyileşmesine yardımcı olur. 1949'daki kuruluşundan bu yana kalite çizgisini koruyan laboratuarlarımız, İsviçre'deki ürünlerimizin üretimini ve paketlemesini garanti eden İsviçre Kozmetik Birliği Swisscos'un da üyesi.

Sizce cilt bakımının temelini hangi adımlar oluşturuyor?
Cilt bakımı ve güzellik rutini aslında uyguladığınız ürünlerin tamamlayıcı özellikte olmasına dayanır. Kadın ritüelleri genellikle günlük nemlendirici kremle sınırlıdır çünkü cildin korunması ve nemlendirilmesi gerçekten önemli bir adımdır. Cildi tedavi etmeden önce cilt yüzeyini inceltmek için temizlik yapmak gerekir. Ayrıca etkileri artırmak ya da farklı problemleri hedef almak için krem altına serum uygulanması önemlidir. Tüm bunların yanı sıra sağlıklı bir cilde kavuşmak için haftada bir maskelerden de faydalanılabilir.

Peki, göz çevresi bakımının olmazsa olmazları neler?
Yaşlanma belirtileri ilk olarak göz çevresinde ortaya çıkar. Göz çevresi yüzün geri kalanından yirmi kat daha incedir. Bu nedenle kırışıklıkların, ince çizgilerin, sarkmaların, gölgelerin, koyu renkli halkaların ve torbaların ortaya çıkması daha kolaydır. Dolayısıyla göz çevresini doğru şekilde nemlendirmek şart. Hormeta Göz Çevresi Kurtarma Jel Maskesi, Oligocos-5 kompleksi ve spesifik şişlik önleyici bileşenle zenginleştirilmiş uzman bir göz bakımı; kırışıklıkları, koyu halkaları ve yorgunluk belirtilerini azaltan özel bir ürün.

Kuru ya da yağlı ciltlerin günlük bakımı nasıl olmalı?
Eğer susuz kalmış bir cildiniz varsa deriyi ağır bir formülle boğmadan, derinlemesine nemlendirmenizi, rahat ve hafif bir doku seçmenizi öneririm. MPC Horme Time Mutlak Krem, kırışıklıklarla mücadele eden yaşlanma karşıtı bir etki ve dolgunluk yaratırken, cildinize ihtiyacı olan nemi sağlıyor. Ayrıca kuru ciltler mutlaka gece nemlendirilmeli. Pro-oksijenli Uyku Jeli Horme City, cildin gece boyu nefes almasına yardım ediyor. Yağlı ve donuk bir ciltten şikayetçiyseniz, cildi anında matlaştıran, tonu dengeleyen ve arındıran Hormeta Mat Parlamaya Karşı Çay Ağacı Özlü Krem'i tavsiye ederim. Oligocos-5 kompleksi, çay ağacı ve organik söğüt otu özleri ile gözenekleri küçültüp, cildi arındırıyor ve fonksiyonlarını kuvvetlendiriyor.

Sizin en sevdiğiniz ürün hangisi?
Ultimate Serum No. 8 Horme Time, genç bir görünüm için bir numaralı yardımcım. Yorgun göründüğümde, yüzümdeki çizgiler belirginleştiğinde, cildimi mükemmel bir şekilde ferahlatıyor ve çizgileri pürüzsüzleştirerek tenime ışıltısını geri kazandırıyor. Sulu, ultra hafif, yapışkan olmayan yapısını ve muhteşem yumuşatma etkisini seviyorum. Her sabah, mevsim ne olursa olsun gündüz kreminden önce kullanıyorum.