Hava akımıyla saç şekillendirmek
GÜZELLİK

Hava akımıyla saç şekillendirmek

Harper’s Bazaar Türkiye Güzellik Editörü Pelin Hasçalık Dyson Airwrap™ ile aşırı ısı kullanmadan saçlarımıza nasıl şekil verebileceğimizi deneyimledi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Mayıs 2019

Fotoğraflar: Serkan Eldeleklioğlu

Harper's Bazaar Güzellik Editörü
Pelin Hasçalık

Dyson Airwrap™, saçlarımı şekillendirmek için beni şimdiye dek denemediğim, yepyeni bir yöntemle tanıştırdı. Şekillendirme yaparken, saçı kendine doğru çekip sarması ve hava akımını kullanarak bunu başarması, Airwrap™'in ardında son derece etkileyici bir teknoloji olduğunu daha ilk anda hissettirdi. Farklı başlıkları sayesinde saç kurutabilmeyi, düzleştirmeyi ya da dalgalı şekillendirmeyi mümkün kılan Airwrap™'i kullanırken, saçlarımın doğal yapısı düz olduğu için hacimli bukleler ve dalgalar oluşturmak istedim. Doğal dokusu düz olan saçları şekillendirmenin aşırı ısı gerektirdiğini ve aşırı ısının da saç sağlığına zarar verdiğini bildiğim için saç şekillendirme işlemlerinden kaçınırım.

Fakat Dyson Airwrap™'in akıllı ısı kontrolü teknolojisini kullanarak, saçları aşırı ısıya maruz bırakmadan saç şekillendirmesi ve bunu saç sağlığına zarar vermeden başarması onu şimdiye dek alıştığımız şekillendiricilerden farklılaştırıyor. Kullanım aşamasında önerim; şekillendireceğiniz saç tutamlarını aynı oranda eşit tutarak ayırmaya özen göstermeniz. Saç uçlarına yakın şekilde tuttuğunuz tutamları havada yakalayarak saran başlık, aşırı ısı olmadan ve saçlarıma zarar vermeden harika dalgalar oluşturdu.

Kullanımı keyifli hale getiren avantajlardan biri de ellerimin yanma riskinin olmamasıydı. Ayrıca saat yönünde ve saat yönünün tersine çalışan saç maşaları hacimli ve simetrik bukleler için mükemmel sonucu sağladı. Merak ettiğim bir diğer konu da, oluşturduğum dalgaların kalıcılığıyla ilgiliydi. Orta kalınlıkta saç tellerim olduğu için kalıcılık konusunda sıkıntı yaşadığım olur. Fakat Airwrap™ ile yarattığım saç dalgaları form ve hacim açısından uzun süre kalıcılığını muhafaza ettiği için sonuç beni son derece mutlu etti.

AKILLI ISI KONTROLÜ
150 derecenin üzerindeki sıcaklıklar, saçlarda aşırı ısı hasarına neden olabilir. Dyson Airwrap™ şekillendiricinin termistörü, saniyede 40 defadan fazla hava akımı sıcaklığını ölçüyor. Aşırı ısı hasarını önlemek için sıcaklığı 150 derecenin altında tutarak, ısıtıcıyı akıllıca kontrol eden mikroişlemciye veri iletiyor.

FARKLI APARATLAR
Dyson Airwrap™ saçınızdaki nemi koruyarak şekillendirmek üzere tasarlanmış. Saçınızdaki nemi güçlü hava akımı ve kontrollü ısı ile birleştirerek, aşırı ısı kullanmadan şekillendiriyor. Şekillendirme öncesi kullanılan kurutucu aparat, ıslak saçları nemli ve şekillendirmeye hazır hale getiriyor. Düzleştirme fırçaları, güçlü hava akımıyla doğal bir fön etkisi yaratarak saçları düzleştiriyor. 30 mm Airwrap™ saç maşaları hacimli bukleler ve dalgalar oluştururken, 40 mm saç maşaları büyük bukle ve dalgalar oluşturarak saçları şekillendiriyor. Dyson Airwrap™'in şekillendiricinizi ve aksesuarlarını koruyan bir çantası da var. Taba rengi deri çanta, yumuşak kumaşla kaplı ve manyetik bir tokayla sabitleniyor.

COANDA ETKİSİ
Dyson Airwrap™ saç şekillendirici, aşırı ısı olmaksızın saça şekil vermek için Coanda etkisini kullanıyor. Aerodinamik teknolojiye sahip Coanda etkisi ile hava akımı, doğru hızda ve basınçta itildiğinde, doğal olarak çevresindeki havayı sürükleyen bitişik bir yüzeyi takip ediyor. Airwrap™ şekillendirici, başlık çevresinde saçları nazikçe çeken, saran ve kıvıran dönen bir hava girdabı oluşturuyor. Dyson'ın dijital motor teknolojisi, Coanda etkisini yaratmak için gereken yüksek basınçlı ve hızlı hava akışını sağlıyor. Ve şekillendirme süresince, havayı kullanarak saçınızı kendine doğru çekerek sarıyor.