Kraliyet usulü cilt bakımı
GÜZELLİK

Kraliyet usulü cilt bakımı

Cildindeki ışıltıyı anneliğe adım atmış olmanın yanı sıra cilt bakım uzmanı Sarah Chapman’a da borçlu olan Meghan Markle’ın bakım sırlarına göz atıyoruz.

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Eylül 2019

Eğer Sarah Chapman'ın tekniklerini deneyecekseniz, bakım sırasında uyumayı aklınıza dahi getirmemelisiniz! Londralı cilt bakım gurusu ve Meghan Markle ile çalışan Chapman, ciltteki yorgunlukla savaşmak için yüz masajında sert ve güçlü bir ritim uyguluyor. Öyle ki, değerli elleri 1 milyon pound'a sigortalanmış! Chelsea'deki kliniğine gidemeyenler için Chapman, ışık saçan dinlenmiş bir cilt vadeden sırlarını paylaşıyor.

1- TEMİZLEME MASAJI
"Balm yapılı temizleyicileri kullanmayı seviyorum; hem masajı yoğun şekilde uygulamama izin veriyor hem de ciltte gereken oranda kayganlık sağlıyorlar. Evde deneyin: Yumruklarınızı gevşek tutarak sıkın, el eklemlerinizle cildinizi ve yüzünüzdeki kasları baskılı şekilde yoğurun. Ardından cildiniz hafifçe pembeleşene kadar parmak uçlarınızı yüzünüzde davul çalar gibi gezdirin. Bu sayede kan akışını hızlandırarak, cildin oksijen almasına ve hücrelerin besinlere ulaşmasına yardımcı olacaksınız. Sonuç olarak, yüzünüzdeki yorgun ifadeden kurtulacaksınız. Meghan benim tekniklerimden biri olan Sarah Chapman Ultimate Cleanse masajdan çok keyif alıyor."

2- FLAŞ PATLARKEN İYİ GÖRÜNÜN
"Temizlik ve masajdan sonra cilt bakım rutinine Sarah Chapman Pro Hydro-Mist Steamer uygulamasıyla devam ediyorum. Bu aşama, sonradan cilde uygulayacağım ürünlerin etkinliğini artırmama yardımcı oluyor. Laktik asit içerikli peeling cildi nemlendiriyor, nazikçe soyuyor ve aydınlatıyor. C vitamini içerikli bir serum ve cildi dolgunlaştıran hyalüronik asitli kremle bakımı sonlandırıyorum. Davetlere hazırlananlar içinse Meghan'ın da düğün öncesi uyguladığı, belirttiğim içerikleri barındıran 10 günlük Radiance Recharge System seti uygulamalarını tavsiye ediyorum."

3- SIRALAMAYA DİKKAT
"Temizlik işlemi sonrası yüz bakımında katmanlı şekilde yedi farklı ürün kullanırım. Bu konuda sıralamaya özen göstermek şart. İlk uygulayacağınız ürünler ince yapıda, su bazlı formüller olmalı. Cildinizin neme doyduğunu hissettikten sonra sonraki ürüne geçebilirsiniz. Aceleniz varsa hepsini birden elinizde karıştırarak tek aşamada uygulayın."

4- GÖZ KREMİNDE AŞIRIYA KAÇMAYIN
"Genellikle insanlar göz kremi kullanımında aşırıya kaçıyor. Göz çevresindeki deri yüzün diğer kısımlarına oranla on kat daha incedir. Dolayısıyla, çok fazla ürün kullanıldığında cilt tüm üründen faydalanamaz ve deride milia olarak adlandırılan zararsız, küçük beyaz yağ bezeleri oluşur. Pirincin yarı büyüklüğündeki miktar göz çevreniz için yeterli olacaktır."

5- BESLENMENİN ÖNEMİ
"Eğer bir müşterim cildiyle sorun yaşıyorsa, nasıl beslendiğini araştırırım. Akne sorunu olan bir danışanım, gün içinde fark etmeden, latte ve smoothie'lerle aşırı miktarda süt içiyordu. Bilim insanları süt ürünleri ile cilt problemleri arasında bağlantı olup olmadığı konusunda uzlaşamasa da, ben bir etkileşim olduğunu düşünüyorum. Süt tüketimini kesen kişilerin cildinde olumlu yönde gelişim olduğunu söyleyebilirim. Dirençli bir cilt için omega yağı ve düzenli bir sindirim sistemi için probiyotik takviyesinden yararlanmanızı öneririm."

6- KÜÇÜK DETAYLAR
"Profesyonel yüz bakımı boyun, göğüs bölgesi ve omuzları da kapsamalı çünkü yüzle aynı çevresel etkiye maruz kalırlar. Mesela göğüs bölgeniz güneş ışınlarından direkt olarak zarar gören bir alan. Aynı şekilde boynun arkası, hatta kulaklar da bu etkiden payını alır. Dolayısıyla, küçük bir detay gibi görünse de tüm bu bölgelerin de yaşlanabileceğini hesaba katarak bakım yapmanız gerekir."

7- MİKRO İĞNE YÖNTEMİNE YATIRIM
"Mikro iğnelerle uygulanan yöntemleri severim. Ciltte oluşturdukları küçük delikler sayesinde cilt bakım ürünlerinin emilimini artırır, cildin kolajen üretimini destekler, leke problemini iyileştirirler. Eğer mikro iğneli bir tedaviyi evde kendiniz uygulayacaksanız, güzel ve kaliteli bir cihaza yatırım yapmalısınız. Benim önerim, Environ Cosmetic Roll-CIT."